Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді будівництво багатоповерхівки на Кошицькій, 21 в Ужгороді визнали незаконним

В Ужгороді будівництво багатоповерхівки на Кошицькій, 21 в Ужгороді визнали незаконним

В Ужгороді будівництво багатоповерхівки на Кошицькій, 21 в Ужгороді визнали незаконним
ВІДЕО ДНЯ

Як поінформувала начальник відділу державного архітектурно-будівельного контролю Ужгородської міської ради Олександра Зотова, відповідно до будівельного паспорту, виданого у цьому році управлінням містобудування та архітектури Закарпатської ОДА на Кошицькій, 21 має будуватися одноповерхова індивідуальна житлова забудова. Варто наголосити, що відповідно до дозвільних документів йдеться навіть не про нове будівництво, а про реконструкцію.

Згідно з будівельним паспортом будівництво не передбачає розроблення проектної документації, проходження експертизи, ведення авторського чи технічного нагляду. Однак те, що є зараз – збудовано підвал з перегородками всередині, облаштовано каркаси під ригельні конструкції для облаштування перекриття - свідчить, що це не буде одноповерхова будівля. За тим таки будівельним паспортом ця будівля повинна мати 280 кв. метрів. Проте, раз уже є підвал і логічно, що буде хоча б один поверх, навіть зараз видно, що площа всієї будівлі приблизно складатиме щонайменше 550 кв. метрів. А відповідно до вимог, якщо площа забудови перевищує 300 кв. метрів , то забудовник мав розробити повноцінний проект, який повинен пройти експертизу і у декларації вказати підрядну організацію, яка виконуватиме роботи, авторський і технічний нагляд, – інформує Ужгородська міська рада.

Реклама

Наразі працівники відділу державного архітектурно-будівельного контролю Ужгородської міської ради склали припис про зупинення будівельних робіт. Також на підставі статті 39-1 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» було скасовано повідомлення про початок виконання будівельних робіт. Відповідні документи надіслали в Державну архітектурну будівельну інспекцію України щодо видалення повідомлення про початок виконання будівельних робіт на Кошицькій,21 з Єдиного реєстру. Усе це, за словами Олександри Зотової, означає, що будівництво є самовільним та незаконним.

Крім того, будівля на півтора метра виходить за червону лінію – лінію забудови по вулиці Кошицькій.

Реклама

Відділ державного архітектурно-будівельного контролю Ужгородської міської ради опрацьовує питання щодо накладення штрафу на власника будівлі та готує позов до суду щодо знесення цієї забудови.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно