Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті попередили фінансових порушень на понад 30 мільйонів гривень

На Закарпатті попередили фінансових порушень на понад 30 мільйонів гривень

На Закарпатті попередили фінансових порушень на понад 30 мільйонів гривень

Працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області протягом 2016 року провели 93 контрольних заходів, із яких 85 ревізій певного комплексу питань фінансово-господарської діяльності, 4 державних фінансових аудити та 4 перевірки державних закупівель.

ВІДЕО ДНЯ

За результатами проведених ревізій та перевірок, в ході яких досліджено використання матеріальних та фінансових ресурсів на загальну суму 5,4 млрд гривень, виявлено фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму 17,1 млн грн та забезпечено усунення таких порушень на суму 12,2 млн грн. Зокрема, відшкодовано і поновлено незаконних, нецільових витрат і недостач на загальну суму 8,8 млн. гривень, а до бюджетів та на рахунки бюджетних установ, організацій і підприємств додатково надійшло 3,4 млн. гривень, – інформує Закарпатська ОДА.

За результатами проведених державних фінансових аудитів, в ході яких досліджено використання коштів в сумі 1,7 млрд. гривень, встановлено втрати бюджетних коштів на загальну суму 24,6 млн. гривень та неефективне використання бюджетних коштів у сумі 978,76 тисяч. За результатами вказаних контрольних заходів надано 33 пропозиції, з яких протягом 2016 року враховано 23. Від впроваджених пропозицій отримано економічний ефект в сумі 211,5 тисяч гривень.

Реклама

Крім того, протягом 2016 року фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області проведено 17 моніторингів державних закупівель на загальну суму – 106,93 млн. гривень за результатами яких розірвано два договори на загальну суму – 1,7 млн. гривень, відмінено одну процедуру державних закупівель на очікувану вартість – 30 млн. гривень.
Також, працівники Управління, залучені у якості спеціалістів до перевірок, що проводились правоохоронними органами, встановили порушення законодавства у сфері державних закупівель на загальну суму 3,8 мільйонів гривень.

За результатами контрольних заходів керівниками місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийнято 65 управлінських рішень.

Реклама

До підприємств і установ, які порушили бюджетну дисципліну, застосовано 64 фінансові санкції у вигляді зупинення операцій із бюджетними коштами та призупинення бюджетних асигнувань. Правоохоронним органам спрямовано матеріали 47 ревізій, за якими розпочато 20 досудових розслідувань. До Державної служби фінансового моніторингу направлено 5 інформацій про запобігання та протидію легалізації доходів одержаних злочинним шляхом на загальну суму 7,3 млн. гривень.
Для забезпечення відшкодування винними особами втрат фінансових ресурсів до суду подано 7 позовів на суму порушень 1,01 млн. гривень. Подання ще 23 таких позовів ініційовано перед органами прокуратури та установами.

За допущені порушення 4 посадові особи звільнено, 279 посадових осіб притягнуто до адміністративної, а 108 – до дисциплінарної і матеріальної відповідальності.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно