Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівські рятувальники дали поради, як уберегтися від переохолодження під час хрещенського купання

Мукачівські рятувальники дали поради, як уберегтися від переохолодження під час хрещенського купання

Мукачівські рятувальники дали поради, як уберегтися від переохолодження під час хрещенського купання

Рятувальники звертаються до громадян та рекомендують купатися у спеціально обладнаних місцях, які мають спуск з поручнями, а також у присутності медичної та рятувальної служби.

ВІДЕО ДНЯ

Забороняється занурюватись особам, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння! Необхідно прислуховуватись до свого організму, щоб уникнути переохолодження. Батьки повинні дивитися за своїми дітьми під час Хрещенських забав, – йдеться у повідомленні Мукачiвського МРВ У ДСНС.

Напередодні свята варто проконсультуватися з лікарем. Людям з захворюваннями легенів та серцево-судинної системи приймати участь в обряді забороняється!

Реклама

До купання необхідно підготувати організм до холоду, обтираючись рушником, змоченим у холодній воді, приймаючи контрастний душ, а також практикуйте короткочасне перебування на відкритому повітрі у мінімальній кількості одягу.

Не рекомендується різко пірнати або стрибати у воду. Потрібно заходити повільно та обережно, не занурюючись з головою. Перебувати у воді дозволяється лише кілька секунд. Щоб не впасти та не отримати травми чи забоїв необхідно одягати взуття на неслизькій та рельєфній підошві. Щоб уникнути переохолодження візьміть з собою рушник чи ковдру. Після занурення обітріться, одягніться в теплий одяг та випийте гарячого чаю.

Реклама

Якщо ви все ж таки купаєтесь у місцях, де немає рятувальної чи медичної служби та виявили у себе наступні ознаки: тремтіння, блідість, посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг, можете сміливо констатувати: ПЕРЕОХОЛОДЖЕННЯ!

В такому випадку необхідно негайно йти додому, лягти у ліжко під ковдру та обкластись грілками, температура яких не перевищує 36 С. Якщо побіліли щоки, ніс, вуха, достатньо розтерти їх чистою рукою до почервоніння і появи поколювання. Можна використовувати для розтирань суху вовняну тканину та розчин спирту або горілки. Після відновлення температури тіла випити гарячого чаю чи кави. Ні в якому разі не можна поливати обморожені ділянки гарячою водою! Якщо у місцях обмороження виникло напухання та пухирі, а температура тіла не повернулась до норми – викличте швидку допомогу.

До цих порад варто прислухатись, щоб не отримати травм чи переохолодження. Бережіть своє життя та здоров’я!

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно