Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Вдалий зимовий сезон: переваги закарпатських курортів

Вдалий зимовий сезон: переваги закарпатських курортів

Зима сезону 2016-2017 стала для гірськолижних курортів краю, напевно, найкращою за останні роки в контексті погоди. Такої кількості снігу вже давно не було у Карпатах. Тому гірськолижні бази з нетерпінням очікують на любителів зимового екстриму.

ВІДЕО ДНЯ

Гірськолижний сезон: успіх і розвиток

Хороша для лижників погода посприяла тому, щоб до гірськолижних баз краю завітала чимала кількість туристів. Начальник Управління туризму та курортів Закарпатської ОДА Денис Ман у коментарі газеті «Панорама» зауважив, що велика кількість снігу привернула увагу до закарпатських курортів не лише українців, але й іноземців. І тому варто чекати нових інвесторів.

Реклама

«Зима цього року вдалася. Це вiдчули абсолютно всi гiрськолижнi заклади та траси Закарпаття. Маючи досвiд попереднiх зимових сезонiв, нашi комплекси вже почали оснащуватись обладнанням для штучного снігового покрову, що, безперечно, подовжить лижний сезон. Кiлькiсть витягiв у цiлому по областi не знизилася, в областi тривають пошуки та залучення iнвестицiй в ïх оновлення. Туристи вiдпочивають у Закарпаттi. Чимало приïхало й iноземцiв, оскiльки європейськi бази відпочинку сьогоднi, як й минулого року, не такi заснiженi, як наші», – стверджує Денис Ман.

За словами посадовця, гірськолижний курорт «Красія», що на Великоберезнянщині, у якому є найдовша лижна траса в Україні, залишається одним із лідерів туристичних потоків сезону 2016-2017. А лідером туристичного збору є Свалявський район.

Реклама

Та найдовшим буде сезон на «Драгобраті», що на Рахівщині. Цей зимовий рекреацiйний центр продовжує бути популярним як серед молодi, так і серед сімей.
На базі «Подобовець 2000» у зв’язку з хорошими для лижників погодними умовами, теж зросла кількість туристів. Як зауважила «Панорамі» представниця курорту Марина Плоскіна, незважаючи на фінансову кризу, пік притоку туристів припав на свята та вихідні дні, коли протягом усього дня підйомники були заповнені вщерть.
Вдалим видався сезон і у курорту «Ізки». Тут наразі проживають біля 180 активних відпочивальників. А кількість лижників, які прибувають лише для катання, у рази більше.

Хороший відпочинок за доступною ціною

Цінова політика гірськолижних курортів Закарпаття для середньостатистичного українського туриста є досить демократичною у порівнянні з вартістю аналогічних послуг на базах відпочинку в інших регіонах України та країнах Європи.

Реклама

Так, у гірськолижному комплексі «Красія» 1 підйом на підйомниках коштує 40 гривень, а у святкові дні – 50 грн. Також тут діють абонементи на один день: у святковий сезон вартість складає 550 грн, у звичні дні – 300-350 грн, а у низький за відвідуваністю сезон – 180 грн.

На «Драгобраті» вартість одного підйому залежить від підйомника. Так, на підйомнику «Доппелмайер» ціна одного підйому складає 30 гривень, 10-ти – 200 грн, 50-ти – 800 грн. Для дітей знижка – 50%. В учбових мультиліфтах вартість підйому коливається від 15 до 300 гривень. А ось у гірськолижному комплексі «Вершина Карпат» діє абонемент на цілий день на усі витяги, який коштує 500 грн.

У гірськолижному комплексі «Ізки», що на Міжгірщині, на крісельному підйомнику у будні дні одноразовий підйом коштує 60 грн, а абонемент на півдня – 300 грн, на повний день – 500 грн. У вихідні та святкові дні ціна значно дорожча: одноразовий – 70 грн, на півдня – 400 грн, на повний день – 600 грн. На бугельному підйомнику вартість денного абонементу складає 150 гривень.

На Міжгірщині у гірськолижній базі «Подобовець 2000» діють три бугельних підйомники. Для відвідувачів діють абонементи «Ski-Pass». Так, для дорослих разовий «Ski-Pass» коштує 50 гривень, на 5 спусків – 230 гривень, на цілий день – 380 гривень. Дитячі «Ski-Паси» (до 10-ти років) коштують удвічі дешевше: відповідно 25, 115 та 190 гривень.

У «Синяку» діють два бугельних підйомники. Один підйом на малому витязі (400 метрів) коштує 10 гривень, а на великому (1200 метрів) – 20 гривень. Крім того, у вихідні та святкові дні діє абонемент, вартість якого – 200 гривень. Є знижки для дітей віком до 10-ти років, студентів та пенсіонерів – 50%. А дітям до 7-ми років катання безкоштовне.

Вдалий зимовий сезон: переваги закарпатських курортів – 01

Позитивні перспективи туристичної галузі і нові ідеї

Реклама

Незважаючи на економічну кризу та негаразди в Україні, у туристичній галузі Закарпаття є все-таки позитивні зрушення, які допоможуть краю стати місцем №1 для відпочинку в Україні. Для цього зараз робиться чимало кроків.

Так, за словами начальника управління туризму та курортів Закарпатської ОДА Дениса Мана, нещодавно у Свалявському районi вiдбулася зустрiч власників гірськолижних витягiв, де обговорювалися питання щодо покращення взаємодiï учасникiв туристичного ринку. Зокрема, порушувалось питання відкриття нових комплексів.

Але, окрім відомих «Красії», «Драгобрата», «Подобовця» чи «Пилипця», туристи зацікавились іншими районами області, де менш розвинена гірськолижна інфраструктура. Як розповів чиновник, Хустський, Мукачiвський, Тячiвський та Перечинський райони сьогоднi не мають таких потужностей, проте потенцiал ïх використовують сповна: величезна кiлькiсть туристiв обрали саме тут своï зимовi канiкули, бо тут тихiше, траси легшi й подекуди навіть цікавіші.

Також є перспектива розвитку санаторно-туристичного комплексу «Синяк». Тут планують запрошувати гостей не лише взимку, але й протягом усього року. Так, найближчим часом для любителів гірського екстремального відпочинку планується створення байк-парку. Ймовірно, на базі «Синяка» діятиме і професійна школа з гірськолижного спорту, у якій тренуватимуться юні спортсмени.

На «Красії», що на Великоберезнянщині, також планують різноманітні новації. Зокрема, як розповіли у коментарі газеті «Панорама» представники курорту, розглядається можливість запуску третього підйомника.

Представниця гірськолижної бази «Подобовець 2000» Марина Плоскіна розповіла, що цього року, зважаючи на велику кількість туристів завдяки снігу, планується закупівля гармат зі штучним снігом та ретраку для утрамбування штучно створеного сніжного покрову.

Цікаві новації плануються і у туристичному комплексі «Ізки». Як розповіли адміністратори закладу, у новому зимовому туристичному сезоні на базі відпочинку планують запустити ковзанку з прокатом спорядження для катання. Крім того, буде створена і особлива кімната релакс-відпочинку.

Реклама

Зважаючи на зміни, які плануються у туристичній галузі Закарпаття, та прихід інвесторів, варто стверджувати, що у нашому краї можна знайти усі якісні послуги, які забажає турист. А, отже, туристів з кожним роком все збільшуватиметься і збільшуватиметься. І Закарпаття стане справжньою зимовою перлиною України.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно