Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачівському міському центрі зайнятості цього тижня допомагали інвалідам

У Мукачівському міському центрі зайнятості цього тижня допомагали інвалідам

У Мукачівському міському центрі зайнятості цього тижня допомагали інвалідам
Професійна діяльність завжди є однією з основних сфер самореалізації людини, в якій особистість має можливість розкрити і проявити свої здібності та професійні якості. Ця діяльність дає шанс...

Професійна діяльність завжди є однією з основних сфер самореалізації людини, в якій особистість має можливість розкрити і проявити свої здібності та професійні якості. Ця діяльність дає шанс задовольнити свої матеріальні і духовні потреби, добитися визнання своєї неповторності, значимості для інших людей і суспільства в цілому. Однак постає питання: як може людина з обмеженими фізичними можливостями самостійно добитися власного добробуту і положення в суспільстві?

ВІДЕО ДНЯ

Дехто з цих людей, змирившись зі своїм становищем і усвідомивши свою неспроможність бути в біологічному розумінні повноцінною людиною, зміг через самоактуалізацію досягти душевного і психічного здоров’я, стати повноцінною особистістю. Проте переважній більшості людей необхідна допомога, підтримка, кваліфікована порада при вирішенні питання працевлаштування, проходження професійного навчання чи перекваліфікації.

Фахівцями державної служби зайнятості проводиться цілеспрямована робота щодо надання особам з інвалідністю соціальних послуг, які підвищують їх конкурентоспроможність на ринку праці.

Реклама

16-17 травня 2011 року в Мукачівському міському центрі зайнятості пройшла низка профорієнтаційних заходів для окремих категорій, у яких взяли участь 26 безробітних із різними групами інвалідності. Так, 16 травня пройшов семінар на тему: «Інвалідність – це на вирок!», на який були запрошені представник Мукачівської міськрайонної МСЕК, лікар А. А. Чекан та начальник відділу управління праці та соціально-трудових відносин виконкому Мукачівської міської ради М. В.Дряшкаба, які спільно з спеціалістами центру зайнятості вирішували питання працевлаштування інвалідів, що перебувають на обліку в службі зайнятості. Безробітним пропонувався цілий спектр соціальних послуг, а саме: можливість надання одноразової виплати допомоги для відкриття власної справи, працевлаштування на дотаційні робочі місця, видавались направлення на працевлаштування, обговорювалась можливість професійної підготовки на конкретному підприємстві.

Наступного дня, 17 травня 2011 року, гостями Мукачівського міського центру зайнятості стали представники БУ-5 Львівської залізниці, ТОВ «АВТ-Карпати» та інші приватні підприємці. Запрошені виступили на міні-ярмарку вакансій для людей з обмеженими фізичними можливостями і запропонували ряд вакантних місць, де можуть працевлаштуватися особи з інвалідністю. Присутні отримали всю необхідну інформацію про конкретні вакансії та умови працевлаштування на них. Жоден із безробітних не залишився непоміченим, адже мав змогу розповісти про себе, свої плани на майбутнє, висловити свою думку та побажання щодо подальшого працевлаштування.

Реклама

Отже, трудова діяльність для людини з інвалідністю є не тільки можливістю забезпечити своє економічне існування, але й виступає як факт реалізації своїх здібностей, приєднання до суспільних цінностей. Тільки робота дозволяє громадянину поважати себе, усвідомлювати свою індивідуальність, бути повноцінною частиною соціуму. Тому доступ людей з інвалідністю до зайнятості є одним із ключових чинників для розвитку їх як особистості та позитивним чинником для розвитку суспільства в цілому.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно