Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Головний коп Закарпаття припускає, що конфлікт могли затіяти поліцейські, яких виявили під час застілля у барі

Головний коп Закарпаття припускає, що конфлікт могли затіяти поліцейські, яких виявили під час застілля у барі

Головний коп Закарпаття припускає, що конфлікт могли затіяти поліцейські, яких виявили під час застілля у барі

Як уже неодноразово повідомлялось, третина патрульних Ужгорода та Мукачева підписали заяву про недовіру до свого керівника Юрія Марценишина. Мовляв той дозволяє собі виходити за рамки обов’язків – принижувати колег, а також безпідставно понижувати їх у званнях.

ВІДЕО ДНЯ

Всі звинувачення головний коп відкидає, каже, що це бунт на кораблі – через жорсткий контроль дисципліни. В ситуацію втрутився і голова ОДА, який підкинув хмизу у вогонь.

Юрій Марценишин вже приніс вибачення за аудіозапис, на якому він під час бесіди із підлеглими вживав ненормативну лексику. Каже, що це був інструктаж з керівниками рот і вийти за стіни його кабінету це не мало. Переконує, що ситуацією скористалися його колеги, проти яких минулого тижня було відкрито службове розслідування за неналежну поведінку.

Реклама

«Ініціатором виступили патрульні, які нещодавно дозволи собі піти в кафе по формі із поясною системою, де були спецзасоби і вживати алкогольні напої. Це було виявлено відділом моніторингу, задокументовано і за даним фактом розпочато службове розслідування», – зазначає керівник патрульної поліції Ужгорода та Мукачева.

Всього заяву про недовіру Юрію Марценишину підписали 73 патрульних, це третина всього колективу патрульної поліції Закарпаття. Однак вже вчора частина підписантів свої підписи відкликали, мовляв не знали, що підписують.

Реклама

«Чесно, я не читала всього, мені принесли цей лист, я поспішала і підписала його. Але якби я знала, за що саме збирають підписи, я б ніколи не підписала, так само як і половина людей», – каже Марина Юрик, інспектор патрульної поліції.

Частина від підписів не відмовляється, кажуть керівник справді часто порушує певні процедури. Зокрема може понизити у званні не пояснивши свого рішення.

«Мене незаконно понизили з посади заступника командира роти на інспектора, без наказів і приказів. Виключно на особистій неприязні, ніхто не враховував мої показники в роботі, мої досягнення, а зі мною так поступили», – мовить Михайло Лисенко, інспектор патрульної поліції.

Реклама

Попри конфлікт, всі – і рядові патрульні, що висловили недовіру, і сам керівник продовжують виконувати свої посадові обов’язки. Вже за кілька днів в область приїде інспекція зі столиці, яка й визначить хто в цій ситуації правий, а хто ні.

Читайте також:
Марценишин прокоментував резонансну заяву Москаля, а Князєв призначив службове розслідування

Доти ж Москаль, який неодноразово негативно висловлювався про роботу патрульних в області, просить Авакова або Князєва відсторонити Юрія Марценишина від посади.

Експерти ж кажуть, що Москаля до цього конфлікту підключили не просто так.

«Інша справа, що сюди підключили голову ОДА. Хтось розумів, що в голови ОДА давня не любов з питанням Нова поліція і окремо з паном Марценишиним. Йому це теж на руку. Бо є бажання покласти людину більш зручну, людину, яка до нього більш наближена. Але більша біда, що нищиться авторитет пана Марценишина і найгірше, що рушиться авторитет Нової поліції. Бо вони всі асоціюються із новими, зразковими явищами. І тут ми бачимо 73 підписи, а це означає, що там всередині щось не правильно відбувається, там щось не добре відбувається», – висловлює свою думку громадський активіст Володимир Феськов.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно