Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві відбувся ярмарок професій

У Мукачеві відбувся ярмарок професій
Сьогодні, в умовах зростаючого процесу оновлення суспільства, профорієнтація молодого покоління набуває все більшої актуальності. Велика увага приділяється профорієнтаційній роботі з випускниками...

Сьогодні, в умовах зростаючого процесу оновлення суспільства, профорієнтація молодого покоління набуває все більшої актуальності. Велика увага приділяється профорієнтаційній роботі з випускниками шкіл, які стоять перед вибором професійної діяльності. Тому цілком зрозуміло, що робота фахівців служби зайнятості закцентована на ефективності надання профорієнтаційних послуг саме цій категорії молоді.

ВІДЕО ДНЯ

Ким бути? Це питання хвилює учнівську молодь з року в рік. Професій багато, а вибір один. Все ближче надходить час, коли кожен старшокласник замислюється про своє майбутнє, професійні плани. Шлях у самостійне життя повинен, безумовно, бути правильним і обдуманим і розмірковувати про це старшокласникам потрібно вже тепер. Правильний вибір професії сьогодні – запорука матеріального та морального благополуччя завтра. І допомога державної служби зайнятості в цьому є своєчасною та доцільною.

Кажуть, що людина у житті народжується двічі: вперше — коли з’являється на землі як жива істота, а вдруге — коли стверджується як особистість, вибирає справу свого життя, свою професію. Цей важливий крок повинен бути добре виваженим, цілком усвідомленим, інакше чекає розчарування, даремно витрачені роки та батьківські кошти.

Реклама

Саме тому, з метою інформування випускників про професії і шляхи їх набуття, про права молоді при вступі у навчальні заклади та реальні потреби ринку праці, Мукачівський районний центру зайнятості 4 травня 2011 року провів Ярмарок професій для випускників шкіл району під гаслом: «Ким бути? Куди піти вчитися?!»

У фойє райдержадміністрації, де проводився захід, випускники ознайомлювались з підготовленими для них стендами, описами професій, паспортами підприємств, різноманітним інформаційним матеріалом служби зайнятості. Професійно-технічні навчальні заклади представили свої стенди й наочності для більш наглядної агітації випускників до вступу в їхні навчальні заклади.

Реклама

У Ярмарку взяли участь 150 випускників 32 загальноосвітніх шкіл Мукачівського району, 32 класні керівники, 4 роботодавці, 6 представників навчальних закладів, 5 представників відділу освіти та 3 соціальних партнерів.

Перед запрошеними виступив директор центру зайнятості Іван Попович, який наголосив, що подібні заходи для випускників вже стали традиційними в роботі центру зайнятості. Це свідчить про те, що державна служба зайнятості турбується про молодих громадян, про їх майбутнє, усвідомлюючи, що кожний юнак чи дівчина рано чи пізно опиняється перед вибором, де вчитися далі або де ж працевлаштуватися? Ярмарок професій спрямований на популяризацію робітничих професій, яких потребує сучасний ринок праці, а також спрямований на ознайомлення випускників ЗОШ Мукачівського району із професійними ліцеями, вищим професійним училищем та коледжами міста Мукачева та провідними підприємствами Мукачівщини.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями районного центру зайнятості Світлана Кополовець інформувала присутніх про ситуацію, що склалася на ринку праці Мукачівського району, професійно-кваліфікаційний склад працівників, які є затребуваними на даний період та перспективи розвитку економіки району. Також розповіла про послуги, якими можуть скористатися випускники у Мукачівському районному центрі зайнятості.

Реклама

Останнім часом втрачено престиж робітничих професій, їх відсунуто на другий план. Але без кваліфікованого робітника немає майбутнього країни, адже це — основа економіки. Такі потрібні нині професії, як токар, столяр, муляр, штукатур, слюсар-ремонтник, кухар, пекар та інші, потребують сумлінності та надзвичайно затребувані на ринку праці. Але, на жаль, саме ці професії стають не популярними серед сучасного молодого покоління. Сьогодні школярі прагнуть бути економістами, менеджерами, юристами, фінансистами. Проте, значна кількість підприємств сьогодні відчуває потребу у кваліфікованих працівниках, насамперед, робітничих професій – токарях, верстатниках деревообробних верстатів, штукатурах, слюсарях-інструментальниках, ремонтниках-фрезерувальниках, електрогазозварниках, кухарях, пекарях, швачках тощо.

Про професії та навчальні заклади, де їх можна здобути, розповіли гості — представники ДНЗ Мукачівського професійного ліцею, Мукачівського професійного ліцею сфери послуг, Мукачівського вищого професійного училища № 3, Державного ПТНЗ «Мукачівський професійний аграрний ліцей ім. М. Данканича», Мукачівського кооперативного торговельно-економічного коледжу, Мукачівського аграрного коледжу, як відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування. Керівники навчальних закладів інформували присутніх про умови вступу та терміни навчання, зацікавили юнаків та дівчат інформацією про навчальну базу, факультативи, гуртки, секції та можливість продовження навчання у навчальних закладах вищої акредитації.

Виступи керівників навчальних закладів та роботодавців пересікалися та інтригували можливістю навчання та реального працевлаштування за здобутими професіями. Зокрема, презентували свої підприємства та поділилися перспективами на майбутнє представники таких підприємств, як: СП ВІАД-СЕЙСЛ-Мукачево, ДП «ТУП Україна», КП Чинадіївська хлібопекарня, Великолучківське СТ.

Перед випускниками нелегке завдання: зробити крок, який вирішить їхню життєву долю. Тому хочеться побажати їм обрати професію до душі і стати справжніми професіоналами своєї справи, взявши за орієнтир слушні поради служби зайнятості та роботодавців.

Про це інтернет-видання "Панорама Мукачева" повідомили в прес-службі Закарпатського регіонального центру зайнятості.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно