Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді намагаються повернути землю, виділену під зведення освітнього закладу

В Ужгороді намагаються повернути землю, виділену під зведення освітнього закладу

В Ужгороді намагаються повернути землю, виділену під зведення освітнього закладу

Із метою відновлення законності при вирішенні суспільно значимого питання щодо порядку та правомірності розпорядження земельними ділянками, з метою захисту інтересів держави в особі територіальної громади міста Ужгорода, Ужгородською місцевою прокуратурою скеровано до Закарпатського окружного адміністративного суду позов про скасування пунктів рішень Ужгородської міської ради в частині надання дозволу на складання проекту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею понад 2,6 га і вартістю майже 55 млн. грн.

ВІДЕО ДНЯ

Зокрема, йдеться про рішення, прийняте Ужгородською міської радою всупереч вимогам земельного та містобудівного законодавства України, згідно якого управлінню освіти Ужгородської міської ради було надано дозвіл на розробку проекту відведення земельної ділянки площею понад 2,6 га для будівництва та обслуговування закладів освіти в Ужгороді з подальшою передачею її у постійне користування. Натомість дозвіл на відведення відбулося за рахунок території, а саме із земель комунально-складських територій, на яких згідно генерального плану міста Ужгорода та плану зонування будувати такі заклади освіти заборонено, – інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Таким чином, розміщення на цій земельній ділянці навчального закладу не передбачене генеральним планом міста і надання дозволу на його розміщення без внесення і затвердження змін до генерального плану суперечить чинному законодавству України. Зокрема, Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Закону України «Про основи містобудування», Земельного кодексу України тощо.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно