Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді борються за психоневрологічний диспансер

В Ужгороді борються за психоневрологічний диспансер
ВІДЕО ДНЯ

Дедалі більшого розголосу набирає питання збереження Ужгородського міського психоневрологічного диспансеру, який, кажуть, хочуть закрити, а лікарів скоротити. Свою позицію на засідання виконкому прийшли озвучити працівники диспансеру та пацієнти. Всі вони в один голос заявляють, що від них хочуть забрати будівлю та використовувати її не за призначенням. Саме в цьому вони вбачають головну причину майбутніх змін.

«Це приміщення побудоване у 1952 році і перебуває у користуванні психоневрологічного диспансеру вже сорок років. Воно є найбільш приближеним до домашніх умов», – зазначила головний лікар Віра Качанова. Також вона підкреслила, що міська влада могла бути не до кінця ознайомлена з деталями справи.

Реклама

«Можливо, міського голову ввели в оману тим фактом, що ми затратні для бюджету і нас варто приєднати до обласного наркологічного диспансеру, але це не так», – сказала Качанова. У той же час, в обласному наркодиспансері стверджують, що такий крок допоможе оптимізувати роботу, яку здійснюють установи та запобігти корупційним схемам.

«Ми запропонувати взяти на себе усі витрати, які пов’язані з утриманням установи. Крім того, такий крок допоможе зробити процес лікування оптимальнішим: пацієнтам не потрібно буде ходити з однієї установи в іншу за направленнями, носити виписки чи інші папери. Первинний прийом, амбулаторне та стаціонарне лікування здійснюватиметься в одному місці», –наголошують в наркодиспансері.

Реклама

Головний лікар міського психоневрологічного диспансеру наполягає, що це повинні бути дві різні установи. Також вона апелює до того, що обласна лікарня не може виконувати функції міської. Також Віра Василівна зазначає, що пацієнти вже звикли до цієї будівлі та лікарів і їм буде складно адаптуватись до іншої. «Пацієнти – вони як діти. Їм важко призвичаюватись та змінювати щось. Тому ми хочемо і надалі лікуватись у своїх лікарів», – сказала одна з пацієнток.

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв підкреслив, що проект рішення сесії міської ради, у якому йшлося про реорганізацію психоневрологічного диспансеру буде знято та відправлено на доопрацювання.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно