Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В Ужгороді ціни на овочі та фрукти здорожчали майже на 20%

В Ужгороді ціни на овочі та фрукти здорожчали майже на 20%

Пані Наталія вже 15 років торгує. Продає фрукти на місцевому ринку. Каже: цього року ціни збільшилися, адже закупівельна вартість також вища, ніж торік.

ВІДЕО ДНЯ

 

"Банани – 37 гривень, гранати – 180, апельсини – 35, персики, нектарини – 150, яблука – 23 гривні. Один ананас коштує 150 гривень, ківі – 65. Дуже слабо беруть, люди не мають грошей", – мовила продавчиня фруктів.

Реклама

Полуницю продають у середньому за 60-70 гривень за кілограм. Як правило, люди купляють небагато – по 300-500 грам. Ціни на овочі також не тішать. За кілограм моркви просять 15 гривень, за помідори – понад півсотні.

 

Реклама

"Червоні помідори – 40 гривень, рожеві – 60. Є й дорожчі – за 80 гривень. Редиска по 7, огірки – 25 гривень коштують. Сезон приходить, то ціни повинні знизитися. Я думаю, що через тиждень вони ще подешевшають. Потепліло, овочі починають рости. Як кажуть, попит породжує пропозицію. Якщо люди купують, то ціни будуть триматися. Але потепліє, то ціни зменшаться до реальних", – зазначивпан Євген, продавець овочів.

Продавці визнають, що ціни кусаються, однак зменшити їх поки не можуть, адже переконані: тоді торгувати доведеться задарма. Мовляв, покупців і так не завжди вистачає.

 

Реклама

"Дуже слабо люди беруть. Кожному складно з грошима. Укроп віддаю за 5 гривень, салат — 5-8 грн, шпинат також. Цибуля по 4. М’ята трохи дорожче. Уся зелень домашня", – сказав пан Золтан, продавець зелені.

Особливо гостро ціни б’ють по кишені пенсіонерів.

 

"Ціни страшні. Пенсії підвищилися тільки на 65 гривень. Хіба можна за 1300 грн купити собі помідори, огірки та все інше? Зрозумійте правильно. Ціни ніхто не контролює. Як хочуть, так продають", – сказала пенсіонерка Олена Петрівна.

Обласні органи статистики моніторять ціни упродовж року. Кажуть: у квітні та першій половині травня овочі подорожчали у середньому на понад 20%, фрукти — на понад 16, 5%.

 

"Ціна моркви становить 13 грн за кілограм (7,54 грн у квітні). Також подорожчала картопля: з 6,40 грн у квітні до 11 грн у травні. Разом із цим відбулося збільшення цін на фрукти. Якщо брати такі екзотичні фрукти, як ківі, вирощування яких на території України не здійснюється, продукція є привозною, то загалом у квітні цього року ціни зросли на 18,2%", – Галина Гриник, начальник Головного управління статистики в Закарпатській області

Реклама

Фахівці прогнозують зменшення цін на овочі ближче до літа, зокрема, на капусту нового врожаю.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно