Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Лікар та акушерка, у яких під час пологів померла породілля, продовжують "нести клятву Гіппократа"

Лікар та акушерка, у яких під час пологів померла породілля, продовжують "нести клятву Гіппократа"

Лікар та акушерка, у яких під час пологів померла породілля, продовжують "нести клятву Гіппократа"

Родина померлої породіллі з Хустщини досі не може оговтатися від трагедії. Мати трьох дітей, вихователька у дитячому садочку, померла з 28 на 29 червня під час пологів.  Щось пішло не так, матка не витримала навантаження, стався розрив, породіллі терміново зробили кесарів розтин, але в реанімації жінка померла.

ВІДЕО ДНЯ

Одразу після її смерті було розпочато розслідування, у тому числі й службове, лікарське. Однак хто винен у смерті 30-річної жінки, слідство досі не з’ясувало. Тим часом журналістам вдалося поспілкуватися з чоловіком покійної Олександром Довганичем.

"Дружина прийшла до лікаря з плановим візитом. До того сумлінно ходила на всі призначені аналізи, процедури, — розповідає Олександр. —  Це були її  треті пологи, попередні рази народжувала без ускладнень".

Реклама

Два тижні перед тим лікар пропонував зробити укол і викликати пологи, бо матка, мовляв, на два пальці відкрита.  Жінка відмовилася. А того фатального дня погодилася і подзвонила, що через 20 хвилин буде народжувати. Тоді чув її востаннє…

 Жінка народила сама. Як свідчать записи, народила о 17.10 та 40 хвилин лежала у родовому залі з температурою, стікаючи кров’ю.

Реклама

Ось як прокоментував трагедію один лікар, який був присутній вже під час реанімації жінки: "Померла вона через халатність лікаря, який приймав пологи. Народила сама, але лікар або передозував стимулятор, або видавлював дитину з матки нашвидкуруч, і матка не витримала та розірвалася, оскільки породілля мала проблеми з маткою ще при другій вагітності. Не вживши жодних заходів, лікар залишив її в родзалі без нагляду. У жінки почалася велика крововтрата, і їй стало погано. Її відправили в реанімацію, лише коли почала скаржитися на серце. Лікар-реаніматолог старався купірувати приступ, але це  не допомагало. Серце боліло через велику втрату крові. Коли породіллі стало ще гірше, її взяли в операційну, де  майже чотири години тривала операція з видалення матки. Зараз лікарі намагаються списати все на реаніматолога. Хоча жінку вже ледве живу вивезли з операційної…".

Читайте також:
"Діти питають, де мама? Що я їм маю сказати?", – чоловік померлої породіллі

Олександр Довганич вважає, що лікар перебував у стані наркотичного сп’яніння, про що написав відповідну заяву у поліцію. Однак там їй ходу не дали. Окрім того, чоловік стверджує, що у цього медика за час його роботи померло при пологах 11 новонароджених. За словами чоловіка, попри те, що лікар відсторонений від роботи на час слідства, він продовжує працювати і приходить у пологовий будинок, як  каже, "у приватних справах". Акушерку, яка допомагала лікарю того фатального дня, також з роботи не звільнили.

Реклама

"У лікарні всі поводяться так, ніби нічого надзвичайного не сталося. А сам лікар після смерті моєї дружини навіть не підійшов до рідні, ходив коридорами і посміхався", — каже згорьований чоловік.

У Олександра Довганича залишилося троє дівчаток –  одинадцяти, трьох років і новонароджена.

 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно