Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Інформаційні вказівники або Як туристу не заблукати в Ужгороді

Інформаційні вказівники або Як туристу не заблукати в Ужгороді

Інформаційні вказівники або  Як туристу не заблукати в Ужгороді

Нещодавно на головних вулицях Ужгорода з’явились 10 туристичних вказівників, які розташовані біля головних візитівок обласного центру – на Київській набережній, площі Поштовій, Петефі, вулицях Капітульній, Ракоці, Волошина, Жупанатській, Театральній та на набережній Незалежності.

ВІДЕО ДНЯ

Ці інформаційні стенди є результатом спільного проекту SK-INFO-UA «Інновативні інформаційні продукти транс-кордонної співпраці», що фінансується в рамках Норвезького ґрантового механізму та уряду Словацької Республіки. На цих туристичних стендах вказані карта території, напрямки руху до цікавих місць та історичні факти про туристичні візитівки Ужгорода, – йдеться у газеті "Панорама" у номері від 16 серпня.

А розпочалась реалізація цього транскордонного туристичного проекту у 2015 році. Як розповів заступник Ужгородського міського голови Олександр Білак, ці вказівники з’явились завдяки згаданому ґрантовому проекту, який був поданий разом зі словацьким містом Міхаловце. Також в рамках цього проекту на площі Поштовій біля приміщення Ужгородської міської ради з’явився інформаційний сенсорний кіоск, на якому можна переглянути сайт Ужгородської міської ради та чимало іншої корисної інформації про місто над Ужем, зокрема про те, де можна поселитись, поїсти, які місця варто відвідати і т.д.

Реклама

Також в рамках спільного українсько-словацько-норвезького проекту був створений фотоальбом про спільну історію міст Ужгорода та Міхаловце, а також була організована фотовиставка. Крім того, представники обох міст брали участь у виставках, які проходили у столицях Словаччини та України – Братиславі та Києві.

Та встановлення туристичних вказівників не обійшлось без ексцесів. Так, чимало краєзнавців та фахівців з туризму нарікали на те, що в інформації, вказаній на цих стендах, міститься чимало орфографічно-стилістичних помилок, історичних неточностей та перекручених фактів. Олександр Білак у розмові з журналістом «Панорами» зазначив, що тексти не узгоджувались з владою міста. Однак підрядникам миттєво були вказані ці неточності, і тексти були відправлені філологам та історикам-краєзнавцям. І вже найближчим часом на цих вказівниках з’явиться оновлена, виправлена інформація про Ужгород.

Реклама

Заступник Ужгородського міського голови також звернув увагу на те, що у планах міських посадовців є встановлення ще десяти подібних туристичних вказівників. Заплановані стенди мають бути встановлені на території менш відомих, але важливих туристичних та історичних місцях Ужгорода. Та розширення кількості туристичних вказівників можливе лише за додаткового фінансування. Тому ужгородські посадовці шукають можливості задля покращення туристичної привабливості міста над Ужем.

Експерт, голова Асоціації фахівців туристичного супроводу Закарпаття Олександр Шершун у коментарі газеті «Панорама» звернув увагу на те, що такі вказівники дуже потрібні для міста, і такі стенди мали б з’явитись давно. Однак, на його думку, це лише 10% того, що треба для правильного туристичного позиціонування міста.

Не менш важливим є створення міських туристично-інформаційних центрів, які реально працюватимуть у тих місцях, де є великі скупчення туристів, а саме на вокзалах та центральній частині міста.

Реклама

Як мінімум два таких центри мають працювати у місті з великою кількістю туристичних візитівок. Крім того, я вважаю, що варто розвивати інфраструктуру для туристів і збільшувати кількість вказівників».

Врешті, самі стенди стали не лише звичайними вказівниками, але й новою окрасою міста над Ужем.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно