Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Дивовижна історія порятунку: подружжя зі Львова дякує ужгородським лікарям за врятоване немовля

Дивовижна історія порятунку: подружжя зі Львова дякує ужгородським лікарям за врятоване немовля

Дивовижна історія порятунку: подружжя зі Львова дякує ужгородським лікарям за врятоване немовля

Як нещодавно інформувало інтернет-видання "PMG.ua", в Ужгороді лікарі рятували породілю з дитиною після невдалих "приватних пологів" у ванні.

ВІДЕО ДНЯ

Новина про це викликала неабиякий резонанс, адже подружжя зі Львова Дмитро та Оксана Гладун через халатність домашньої акушерки могли втратити дитину.

З тих пір пройшов майже місяць. Сім’я Гладунів виховує здорове немовля, а ту ніч в Ужгороді намагається забути, як страшний сон.

Реклама

900 доларів за пологи вдома

Дмитро Гладун розповідає, що вони з дружиною домовилися з домашньою акушеркою Анною Ясіною про приймання домашніх пологів в Ужгороді, бо на той момент вона мала бути там і приймати інші роди вдома.

Реклама

"Вона переконала, що проведе допологові вправи, готує і приймає домашні пологи у нас в Ужгороді, а якщо якась непередбачувана ситуація, то буде доулою в роддомі. Також ми домовились, що після домашніх пологів Аня патронує 3 дні, а на 4 день йде з нами отримувати медичне свідоцтво про народження", – розповідає чоловік.

За словами Дмитра, вартість домашніх пологів склала 800 доларів (підготовка + пологи). Плюс 100 доларів, при бажанні – на капсуляцію плаценти.

"Ми довірились, хоча, як вже розумію – дарма"

Реклама

"Ми заплатили 200 доларів і поїхали зустрічатись з нею в Ужгород. Анна  запізнилась на 6 днів (бо у неї діти мали високу температуру) і головне – не подзвонила. Коли я їй написав – відписала, що от-така ситуація. А коли запитав, що ми мали б робити, якщо б пологи почались – вона відповіла, що народжувати самостійно.

Оскільки у нас пологи ще не відбулись в тих числах, які нам прогнозували по УЗД, то вона почала говорити про підняття ціни. І це вона зробила вже тоді, коли в моєї дружини почались перейми. І аргументувала це тим, що їх приїхало шестеро і усі 200 доларів вони вже "з’їли”".

До самого кінця ми фактично не робили УЗД (хоча попередні показували, що Северин ще не розвернувся голівкою вниз) і Аня сказала, що робити не треба. Вона оглянула живіт і сказала, що дитина голівкою вниз і все нормально. Ми довірились, хоча, як вже розумію – дарма", – говорить Дмитро Гладун

"Я не задумуючись, попросив викликати швидку і ми потрапили в Ужгородський пологовий будинок"

Після того, як почались перейми і було мінімальне розкриття, акушерка оглянула жінку і сказала, що так виглядає, що дитина виходить чимось м’яким і не певна, чи це попа чи голова.

"Коли відійшли води, Аня після огляду вже сказала, що це точно не голова, і швидше за все попа. І що варто викликати "швидку".

Дружина заперечила, що нікуди не хоче їхати і хоче народжувати з нею. На що акушерка відповіла, що пологи перші і вона не може приймати, бо це дуже велика відповідальність.

Реклама

Ми були шоковані і я запитав Аню, чи вона поїде з нами у ролі доули, як ми домовлялись. На що вона відповіла, що не поїде, бо не може робити флюорографію (вона годуюча мама). Після чого, я не задумуючись, попросив викликати швидку і ми потрапили в Ужгородський пологовий будинок", - згадує батько.

"Аванс" акушерка досі не повернула

"Сказала, що поверне наші гроші тільки, якщо ми напишемо відмову у будь яких претензіях до неї, відзначивши, що усе було не так і ми не правильно зрозуміли.

Аня Ясіна, думаю, хороша особистість і можливо непоганий спеціаліст (бо практика показує, що вона прийняла дуже багато пологів добре). Але наш відгук про відповідальність. І відгук далеко не позитивний з нашого боку (хоча чув, що вона не тільки з нами "дала задню"). Люди повинні знати ризики, які можуть їх спіткати, при замовленні послуг у домашньої акушерки Анни Ясіної", – завершує Дмитро.

Насамкінець, Оксана та Дмитро Гладуни  сердечно дякують медикам з Ужгородського пологового будинку за їх професіоналізм.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно