Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Поліцейським розв’яжуть руки, а водіям накажуть тримати їх на кермі?

Поліцейським розв’яжуть руки, а водіям накажуть тримати їх на кермі?

Сьогоднішній день обіцяє бути вирішальним для автомобілістів. У Порядку денному пленарного засідання Верховної Ради значаться два законопроекти, які можуть сильно вплинути на долю всіх водіїв і власників транспортних засобів України. Один з них, "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі правопорушення в сфері безпеки дорожнього руху" від 14.11.2017 № 9824/0 / 2-17.

ВІДЕО ДНЯ

Він, по суті, розширює повноваження поліцейських. Якщо законопроект стане законом і вступить в силу, то виконавши вимогу про зупинку транспортного засобу, водій буде зобов’язаний вимкнути двигун транспортного засобу і вийняти ключ із замка запалювання (при наявності такого ключа). Перебуваючи в транспортному засобі, покласти руки на кермо, тримаючи їх в поле зору поліцейського, і не виходити з нього без дозволу поліцейського. Передати для перевірки права, техпаспорт і страховий поліс. На вимогу поліцейського вийти з транспортного засобу.

Читайте також:  Закарпатські чиновники найбільше в Україні задекларували автівок на єврономерах

Реклама

Поліцейським дадуть повноваження для поверхневої перевірки шляхом візуального огляду. На ділі це означає, що поліцейський матиме право: вимагати відкрити кришку багажника (навісний багажний пристрій), капот, двері салону, ніші, які можна оглянути без їх розбирання, причепи та надати можливість перевірити відповідність ідентифікаційних номерів транспортного засобу.

Нововведення є і для користувачів "евроблях". "Транспортні засоби особистого користування, що тимчасово ввозяться на митну територію України більш, ніж на 90 днів, протягом десяти робочих днів із моменту такого ввезення підлягають державній реєстрації без зміни реєстраційних документів та номерних знаків країни їх реєстрації" говориться в законопроекті.

Реклама

Крім того, законопроектом передбачено досить суворі покарання за керування автомобілем в стані алкогольного і наркотичного сп’яніння.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно