Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Тисячі вірян прийшли помолитись у храми Ужгорода та освяти воду

Тисячі вірян прийшли помолитись у храми Ужгорода та освяти воду

Тисячі вірян прийшли помолитись у храми Ужгорода та освяти воду
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, у свято Водохреща, кілька тисяч ужгородців зібралися на Православній набережній, щоб здійснити традиційне освячення води, помолитися за мир і спокій в Україні.

Велике освячення води здійснив архієпископ Мукачівський та Ужгородський Феодор. Після спільної молитви та освячення Ужа першим до річки увійшов міський голова Ужгорода Богдан Андріїв. Масове освячення води у центрі Ужгорода, саме на цьому місці, відбувається вже 27-ий раз. І ця традиція об’єднує всю велику громаду обласного центру Закарпаття. На освячення зібралося багато вірян, які вишикувалися вздовж Ужа через усю набережну до площі Петефі. У цей же час десятки ужгородців долучилися до традиції занурення в освячені води річки Уж. Під наглядом рятувальників біля обласної філармонії у ритуалі взяли участь і діти, і дорослі.

Реклама

Урочисте освячення води після Архиєрейської Святкової Літургії провели сьогодні і біля головного греко-католицького храму Ужгорода – Хрестовоздвиженського собору. Вірники заповнили всю площу Андрея Бачинського, сквер Марії-Терезії, початок вулиці Капітульної. Освячення провели єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії владика Мілан (Шашік), його колега з Кошіце та духовенство храму. Владика привітав усіх із визначним святом Хрещення Господнього, нагадавши, що освячена сьогодні вода допомагає зціленню від різних хвороб, збереженню у родинах миру, любові, взаємопорозуміння, злагоди та достатку, попросив віднести воду додому, в родини і, за можливості, передати в родини воїнів – захисників країни. Усі охочі також мають можливість записати у храмі адреси і бажаний час, коли хотіли б освятити свої домівки, що буде проводитися ще впродовж кількох днів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно