Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Оприлюдені прізвища людей, які, ймовірно, кинули "коктель Молотова" в офіс "Товариства угорської культури Закарпаття"

Оприлюдені прізвища людей, які, ймовірно, кинули "коктель Молотова" в офіс "Товариства угорської культури Закарпаття"

До підпалу офісу "Товариства угорської культури Закарпаття" в Ужгороді могли бути причетні два польських радикали з ультраправої націоналістичної організації "Фаланга".

ВІДЕО ДНЯ

Про це повідомляє портал PolUkr.NET з посиланням на ухвалу слідчих суддів Ужгородського міськрайонного суду від 15 лютого.

"Слідчий зазначає, що в ході проведення слідчо-розшукових дій встановлено, що до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення можливо причетні громадяни Республіки Польща, а саме: Марглевський Адріан, мешканець міста Краків, та Шимковяк Томаш Рафал, мешканець м. Бидгощ", – йдеться у тексті ухвали.

Реклама

Профілі обох осіб у соціальній мережі Facebook вказують на їхній інтерес до ЗМІ "Фаланги" – сайтів Xportal.pl та Xradio.pl. Шимковяк є редактором Xportal.pl.

Оприлюдені прізвища людей, які, ймовірно, кинули "коктель Молотова" в офіс "Товариства угорської культури Закарпаття" – 01
Реклама

Натомість Марглевський належить до стрілецької самостійної частини 2039 (SJS 2039), у якій є чимало "фалангістів", зазначає PolUkr.NET.

Оприлюдені прізвища людей, які, ймовірно, кинули "коктель Молотова" в офіс "Товариства угорської культури Закарпаття" – 02

Волонтерська ініціатива "Російська V колона у Польщі" (RVKP) у 2016 році ідентифікувала Марглевського як "фалангіста" і члена стрілецької самостійної частини 2039 (SJS 2039) з Кракова, учасника антиамериканської демонстрації "Фаланги" у Кракові під консульством США, що відбулася 4 липня 2015 року. SJS 2039, за інформацією RVKP, контролюється симпатиками "Фаланги" та іншої проросійської організації — незареєстрованої партії "Зміна" (Zmiana).

Реклама

За даними порталу, Марглевського та Шимковяка ще не оголосили у розшук.

Раніше глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що спробу підпалити офіс "Товариства угорської культури Закарпаття" в Ужгородіздійснили праворадикали однієї з країн Євросоюзу, які брали участь у боях на Донбасі на боці проросійських бойовиків

Нагадаємо, вранці у неділю, 4 лютого, невідомий кинув пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі обласного офісу "Товариства угорської культури Закарпаття".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно