Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Логістична компанія зі Словаччини висловила готовність взяти Ужгородський аеропорт у концесію

Логістична компанія зі Словаччини висловила готовність взяти Ужгородський аеропорт у концесію

Геннадій Москаль зустрівся з керівництвом логістичної компанії Vedecko-vyskumna, A.C. зі Словаччини, яка виявила зацікавленість у відновленні повноцінної роботи Міжнародного аеропорту «Ужгород». Потенційних концесіонерів привів на Закарпаття колишній народний депутат України Сергій Мошак.

ВІДЕО ДНЯ

У ході зустрічі голова ОДА нагадав, що після закінчення відповідної міждержавної угоди між Україною та Словаччиною аеропорт обслуговує повітряні судна тільки в режимі прямої видимості. Оскільки встановлене в Ужгороді обладнання «Украероруху» застаріле й не відповідає вимогам Євросоюзу, сподівань на повторне підписання міждержавної угоди між Україною й Словаччиною практично немає. Тому найбільш оперативний запуск повноцінної роботи аеропорту можливий у разі взяття його в концесію компанією з країн ЄС. Єдина умова Закарпатської ОДА і облради для концесіонерів у разі успішного вирішення питання – це відновлення регулярного авіасполучення між Ужгородом і Києвом, – повідомляє офіційний сайт Геннадія Москаля.

– Якщо проект вдасться реалізувати, то на початковому етапі ми готові запустити щотижня три рейси «Братислава – Ужгород – Київ», – зазначив президент компанії Роберт Спішак. – А в подальшому запровадимо авіасполучення Ужгорода з Будапештом, Віднем, Прагою, а також курортами Туреччини, які дуже популярні в період відпусток.

Реклама

Сторони домовилися діяти таким чином – логістична компанія за свої кошти здійснить незалежну експертизу Ужгородського аеропорту, щоб об’єктивно оцінити його технічний стан і балансову вартість, після чого направить листа в обласну раду з проханням надати аеропорт у концесію (при цьому віддавати в концесію злітно-посадкову смугу не можна – це забороняє українське законодавство). Остаточне рішення прийматиме більшість депутатського корпусу обласної ради.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно