Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В області знизилася смертність від туберкульозу

В області, як і в цілому по Україні, епідемічна ситуація з туберкульозу залишається напруженою, однак, має тенденцією до зниження. У 2017 році захворюваність становила 59,2 на 100 тис. населення, у 2016-му – 60,9 на 100 тисяч. При цьому майже кожен четвертий пацієнт має форму туберкульозу, стійку до протитуберкульозних препаратів. Смертність населення від цієї недуги в області також знизилася: торік становила 10,2 на 100 тис. населення, у 2016-му – 10,4 на 100 тисяч.

ВІДЕО ДНЯ

Про це сьогодні під час брифінгу в прес-центрі Закарпатської ОДА розповів директор ОКТМО "Фтизіатрія" Василь Скрип. Серед захворілих на туберкульоз 70 відсотків – люди працездатного віку, більшість малозабезпечені, непрацюючі.

"За останні роки в області реєструють незначне збільшення захворюваності на туберкульоз серед дітей, яка минулого року становила 7,2 на 100 тисяч дитячого населення (у 2016-му - 6,8 на 100 тисяч). Водночас ці показники нижчі, ніж середні по Україні", – повідомила обласний дитячий фтизіатр Катерина Дебрецені.

Реклама
Читайте також:
Ситуація з грипом та ГРІ: у кількох районах та в Мукачеві перевищені епідемпороги

Сьогодні хворі пацієнти повністю забезпечені протитуберкульозними препаратами, – запевняють у прес-службі Закарпатської ОДА. На фінансування заходів обласної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз в області торік виділено понад 3 мільйона гривень. За ці кошти для лікувально-профілактичних закладів області закупили рентгенологічну плівку, туберкулін, витратні матеріали для виявлення недуги, засоби індивідуального захисту.

Реклама

Серед проблем у протидії туберкульозу в області медики називають недостатнє фінансування із бюджетів усіх рівнів для реалізації заходів із протидії туберкульозу (зміцнення матеріально-технічної бази, поновлення сучасним діагностичним обладнанням), а також недостатню мотивацію та прихильність пацієнтів до лікування, що призводить до відриву від нього. В області також є проблема з кадровим забезпеченням лікарями фтизіатрами, анестезіологами та лаборантами у зв’язку із плинністю лікарів працездатного віку.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно