Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Величезні черги на кордоні: названо найбільш завантажені КПП на Закарпатті

Величезні черги на кордоні: названо найбільш завантажені КПП на Закарпатті

Чопський прикордонний загін інформує, що протягом останніх днів у пунктах пропуску "Тиса" та "Ужгород" спостерігається різке збільшення кількості осіб, які прямують на виїзд з України. Як уже повідомлялось, така ситуація виникла у зв’язку з поверненням українців до країн Європи, де вони проживають або працюють, по завершенні Великодніх свят.

ВІДЕО ДНЯ

Відповідно до статистичних даних, кількість осіб та транспортних засобів, які виїжджають з України, зросла, у середньому, на 20 відсотків, а це до 1000 осіб у кожному з пунктів пропуску.

"У ЗМІ поширюють хибну інформацію про те, що накопичення транспортних засобів відбувається через прийняття нового закону, який нібито регламентує оформлення у пунктах пропуску до п’яти автомобілів за годину. Така інформація не відповідає дійсності, оскільки жодних змін щодо порядку здійснення прикордонно-митного контролю або обмежень у кількості транспортних засобів, чинним законодавством не приймалось", – зазначили у прес-службі Чопського прикордонного загону.

Реклама
Читайте також:
Чоловік за 20 євро намагався "домовитися" з митником

Зі свого боку, прикордонники Чопського загону вживають усіх заходів для прискорення пропускних операцій. Протягом останньої доби було проведено п’ять робочих зустрічей та ряд  телефонних розмов з словацькою та угорською стороною. На рівні керівників органів охорони кордону та старших змін у пунктах пропуску було досягнуто домовленостей про прискорення процедур оформлення та спрощення прикордонно-митних формальностей. У пунктах пропуску "Тиса" та "Ужгород" залучено додатковий персонал та додаткові робочі місця.

Реклама

Разом із тим, прикордонники просять з порозумінням поставитись до ситуації, що склалась, та, за можливості, обрати інші маршрути міжнародного руху або відкласти нетермінові поїздки на певний час.

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно