Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На фестивалі "Fire Life Fest" в Ужгороді встановили рекорд

На Закарпаття цього року приїхали представники одразу семи європейських країн Сотня фаєрників на одній сцені одночасно – такий рекорд України зафіксували на фестивалі вогню та світла Fire Life Fest в Ужгороді. Цього разу на Закарпаття приїхали представники одразу семи європейських країн. Мета учасників – пропагування цього небезпечного, але водночас магічного мистецтва володіння вогнем.

ВІДЕО ДНЯ

Випускники Київської циркової академії презентують в Ужгороді виставу "Нічні вершники". Для її реалізації задіяли чимало реквізиту і пошили спеціальний одяг. У спектаклі поєднали пантоміму, жонглювання та акробатику. Усе, щоби вразити глядача.

"Ми виходимо до глядача з максимально розкритою душею, тому що наша професія в тому, щоб дарувати глядачеві емоції. І якщо глядачеві емоції подаровані, якщо вони йому приємні, то він зазвичай завжди віддає, це 100% завжди так відбувається", – запевняє учасниця фесту Аліса Корнієнко.

Реклама

Мистецтво володіння спеціальним реквізитом демонструють 10 команд та кілька десятків фаєрників, які виступають самостійно. Кожен із них добре знає золоте правило поведінки з вогнем – "поважати, але боятися вогню".

Мистецтво володіння вогнем має прадавні корені, але епоха його відродження почалася лише 10 років тому, розповідають організатори. Окремі циркові номери переросли в потужні театралізовані вистави.

Реклама

"Це поєднання і циркового, і театрального і акторського мистецтва, із екстремальним видом мистецтва. І хотілось показати з іншої точки, ми хотіли створити такий майданчик, де б артисти себе проявити, де могли б вчитись і навчати один одного, познайомитись та розвиватись", – пояснює організатор фесту Ірина Мартин.

Під час фестивалю встановили рекорд України – 100 фаєрників одночасно демонстрували на сцені всі можливі види роботи з вогнем. Крутили пої, стаффи, віяла, пускали метеори та видували полум’я.

Для охочих навчитися вправлятися з вогнем учасники фестивалю обіцяють провести майстер-класи.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно