Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ремонт дороги та нестача питної води: на Мукачівщині обговорили проблеми села Залужжя

Ремонт дороги та нестача питної води: на Мукачівщині обговорили проблеми села Залужжя

Ремонт дороги та нестача питної води: на Мукачівщині обговорили проблеми села Залужжя

Днями керівник Мукачівської РДА Сергій Гайдай відвідав село Залужжя. Візит голови адміністрації планувався в рамках виїзного прийому громадян, проте набув формату зустрічі з головою села – стільки актуальних для громади питань було обговорено.

ВІДЕО ДНЯ

Насамперед, голова сільради Василь Симочко розповів про планові роботи, які проводяться у селі за кошти місцевого бюджету, про спортивне життя, адже у селі активно займаються футболом, команда грає у районному чемпіонаті.

Керівники району та села обговорили й ряд проблемних питань. Традиційно, актуальною для населеного пункту є питання ремонту дороги. Мукачево – Макарьово – Залужжя – даний автошлях потребує ремонту.

Реклама

"В поточному році Мукачівська РДА прийняла на баланс 43 дороги місцевого значення, – зазначає керівник району Сергій Гайдай, – більшість з доріг потребує ремонту, частіше – капітального. Мукачівська РДА є замовником ряду проектно-кошторисних пакетів, серед яких і дорога, що йде через Залужжя. Поступово ми відремонтуємо всі критичні ділянки доріг, приведемо їх до відповідних норм та стандартів".

Ще однією, справді болючою темою для мешканців населеного пункту – є нестача питаної води. Люди користуються колодязями, але у літню спеку води пересихають.

Реклама

Сергій Володимирович зазначив, що проект прокладання водопостачання – дороговартісний, тому варто сподіватися на кошти з держбюджету. Приміром, з Державного фонду регіонального розвитку.

Відтак, було прийнято попереднє рішення виготовити проектно-кошторисну документацію та направити проект на розгляд ДФРР. Успішним прикладом впровадження проектів через ДФРР – є проект водопостачання у селі Лалово.

«Три надзвичайно важливі проекти вдасться реалізувати в 2018 році за кошти ДФРР, – акцентує Сергій Володимирович, – перш за все, нарешті буде вирішено проблему водопостачання в селі Лалово, Баркасівську школу переведено на альтернативне опалення, а в смт. Чинадієві здійснено берегоукріплення річки Синявка».

Реклама

Відтак, на будівництво так необхідного селу Лалово водопроводу проектом передбачено 2581.268 тис. грн.. Село, розрахункове середньодобове водоспоживання якого становить 97 м.куб, забезпечується питною водою із шахтних та трубчатих колодязів, якість води в колодязях низька. А в посушливий період колодязі висихають, створюючи гостру нестачу питної води.

Схемою водопостачання даного проекту передбачене використання діючої свердловини №1 і улаштування нової свердловини №2 з будівництвом на них насосних станцій першого підйому, влаштування установок знезараження води (бактерицидними лампами), будівництво напірних водопроводів та резервуарів чистої води.

У футбольному селі відсутній сучасний футбольний майданчик для дітей, – зазначив голова сільради Василь Симочко.

Голова адміністрації детально роз’яснив, як працює регіональна програма «Футбольний майданчик». Відтак, Мукачівщина у минулому році стала лідером по кількості побудованих майданчиків зі штучним покриттям. Станово, Н.Давидково, Чинадієво – з новими майданчиками.

«За умов співпраці влади на всіх рівнях та підтримці депутатів, – реалізація навіть дороговартісних проектів цілком реальна, – підсумовує Сергій Володимирович. – Мукачівщина успішно захищає свої проекти на ДФРР, працюють інші форми підтримки з боку держави. Головне – чути про проблеми людей, прагнути покращити життя у кожному селі».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно