Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Через кір в одному з сіл області закрили дитсадок

Через кір в одному з сіл області закрили дитсадок

Епідемічна ситуація з кору в Закарпатській області залишається напруженою. З початку  в області зареєстровано 2 432 випадків кору. Серед захворілих 1 974 дитини до 17 років (81,2%) та 458 дорослих (18,8%).

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомила завідувач відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Закарпатський лабораторний Центр МОЗ України» Вікторія Тимчик, поширення кору по адміністративних територіях нерівномірне, найбільше випадків протягом останніх тижнів зареєстровано в Тячівському, Рахівському, Іршавському, Мукачівському, Міжгірському, Берегівському районах. За оперативними даними, загалом не мають щеплень проти кору 72% захворілих осіб  у 2018 році.

Триває спалах кору серед учнів загальноосвітньої школи с. Чорна Тиса, Рахівського району. Станом на 30 травня загальна кількість захворілих школярів становить 83 особи. Найбільше випадків серед учнів 2 та 6 класів.

Реклама
Читайте також:
У Чорній Тисі, що на Рахівщині, на кір захворіло уже 83 школярів

З метою попередження поширення кору серед дітей, прийнято рішення про призупинення виховного процесу у ДНЗ с. Чорна Тиса на період епідемічного ускладнення. У ЗОШ І-ІІІ ст. розпочався канікулярний період.

Реклама

За оперативними даними по с. Чорна Тиса з початку 2018 року станом на 30 травня зареєстровано 125 випадків кору, в т. ч. 122  у дітей до 17 років.

По Рахівському району за аналогічний період зареєстровано 225 випадків захворювання, в т.ч. 205 серед дітей. Інтенсивний показник 242,8 на 100 тис. нас. за оцінкою рівнів захворюваності, значно перевищує високий. Медико-профілактичні заходи тривають.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно