Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгород потрапив у другу десятку рейтингу комфортності українських міст

Ужгород потрапив у другу десятку рейтингу комфортності українських міст

Ужгород потрапив у другу десятку рейтингу комфортності українських міст

Склав рейтинг журнал "Фокус".

ВІДЕО ДНЯ

У рейтингу комфортності українських міст брали участь столиця і обласні центри, за винятком окупованих Донецька, Луганська, а також Севастополя і адміністративного центру анексованого Криму – Сімферополя. Кожен з 22 міст міг набрати максимально 100 балів.

Як йдеться у поясненні, плюсами обласного центру Закарпаття є близькість до Європи та хороша екологія. Водночас мінуси – поганий стан доріг та низькі зарплати.

Реклама
Ужгород потрапив у другу десятку рейтингу комфортності українських міст – 01

"Ужгород – найменш чисельний обласний центр країни. Однак дістатися туди нелегко. Місцевий аеропорт, єдиний в Закарпатті, не працює вже кілька років. За словами міністра транспорту та інфраструктури Володимира Омеляна, президент поставив завдання запустити його до кінця 2018 року. Швидкісні поїзди в Ужгород до сих пір не ходять, але транспортний комітет парламенту рекомендує залізничникам запустити сюди новий маршрут "Інтерсіті +" з Києва. Поки в Ужгород з інших регіонів країни доводиться добиратися на звичайних поїздах, проводячи в дорозі по 12-16 годин. На власному авто можна доїхати трохи швидше.

Реклама

По всій видимості, через транспортні та інфраструктурних проблем жителі Ужгорода не завжди розділяють захоплені відгуки туристів про своє місто. Близько 60% респондентів проведеного недавно соціологічного дослідження групи "Рейтинг" вважають, що Ужгород – місто нереалізованих можливостей. Для вирішення проблем і розкриття потенціалу місцева влада взялася за розробку стратегії розвитку облцентру "Ужгород 2030", – йдеться в описі журналістів видання.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно