200 тон грибів за сезон: закарпатці розповіли, що роблять із дарами лісу
Смачна заготівля на Тячівщині. Гриби та ягоди, якими завжди славилося Закарпаття від першосортної сировини до готової замороженої продукції переробляють у селі Вільхівці. Щодня місцеві жінки приходять на підприємство, щоб підготувати тонни лісових ласощів.
ВІДЕО ДНЯДо переробки сировину охолоджують при температурі +5 градусів. Потім вона потрапляє на шокову заморозку при -35 градусів у спеціальні камери. Готова до транспортування продукція зберігається у морозильних камерах при температурі -25 градусів.
РекламаДо 800 тон чорниць та 200 тон грибів за сезон можуть відправити у країни Європейського союзу. А плоди чорноплідної горобини навіть доправляють у фармацептичні компанії. Більше – у сюжеті.