Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Як закарпатцям зекономити на ліках

Ліки від сердечних недуг, діабету 2-ї групи, астми – безкоштовно або ж з частковою доплатою вже майже 2 роки отримують українці за рецептами, виписаними сімейними лікарями. Пільги передбачені урядовою програмою – Доступні ліки. Закарпатці активно користуються можливістю зекономити на лікуванні. З початку поточного року програмою скористалося 188 тисяч 505 громадян, а це понад  440 тис  рецептів.

ВІДЕО ДНЯ

До прикладу, в Ужгороді є 10 тисяч пацієнтів – хронічих хворих, які постійно користуються програмою. Сімейні лікарі кажуть, спочатку жителі не надто довіряли програмі, адже мали сумніви щодо неї. Та от на сьогоднішній день, лікарі кажуть, не знають, чи вистачить на відшкодування коштів в аптеки передбачених 2 млн.

Читайте також:
Між аптеками – півкілометра, а ліки тільки за рецептом: в Україні готують революційні зміни
Реклама

Для області на на реалізацію програми "Доступні ліки" цього року передбачено 32 мільйони 400 тисяч грн. Наразі отримано більше 21 з половиною мільйонів, які розподілено по районах. Із виписаних 440 тис рецептів отоварено 377 065 рецептів на суму 19,6 млн грн. З переліком усіх доступних за програмою ліків можна ознайомитись на сайті http://liky.gov.ua/

Програма працює за наступною схемою: пацієнт отримує спеціальний рецепт від сімейного лікаря. Знаходить аптеку з наліпкою "урядова програма Доступні ліки" та здійснює на безкоштовні чи зі знижкою закупи. Докладніше – у сюжеті "М-студіо".

Реклама

Нагадаємо, у Мукачеві додатково виділили 2 мільйони на ліки.

Хочете отримувати найважливіші новини? Підписуйтеся на наш Viber.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно