Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У селі Ділове, що на Рахівщині, можуть не встигнути добудувати спортзал у школі до зими

У селі Ділове, що на Рахівщині, можуть не встигнути добудувати спортзал у школі до зими

У селі Ділове, що на Рахівщині, можуть не встигнути добудувати спортзал у школі до зими

Чи добудують спортивний зал у школі села Ділове – питання номер один як для учнів, так і для педколективу. Адже дерев’яні опори, які встановили за державні кошти,– йдеться про мільйон гривень субвенції, яка надійшла за сприяння народного депутат Василя Петьовки і вже освоєна, можуть не витримати зими. І тоді – гроші на вітер. А проблема у тому, що підрядник не може продовжувати роботи, хоч і матеріали закуплені, бо виділені кошти з фонду Регіонального розвитку досі не надійшли.

ВІДЕО ДНЯ

Ось ці дерев’яні балки – це основа майбутнього спортивного залу Діловецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, що на Рахівщині. Поки сприятлива погода, майже півсотні учнів займаються фізкультурою на подвір’ї, або ж у пристосованій кімнаті. Вчителі фізкультури кажуть, важко у таких умовах працювати. Але намагаються іти за програмою.

Приміщення школи, зведене ще за часів Австро-Угорщини, пристосоване до навчання у 1953 році, згодом добудоване, а спортзал облаштували з колишньої конюшні на цьому місці, де зараз ведеться будівництво нового. Проте десять років тому старий спортзал розібрали, бо визнали його аварійним.

Реклама
Читайте також:
Одна зі шкіл Рахівщини вже 10 років без спортзалу

Субвенційні кошти, які надійшли завдяки сприяння народного депутата Василя Петьовки у вересні, вже освоєні – настільки ми зараз бачимо, оскільки підрядник припинив роботи за браком коштів. Бо два з половиною мільйони гривень, виділені ще у липні 2018 року з фонду Регіонального розвитку, досі не надійшли.

Реклама

Як учні, так і педколектив школи сподіваються вкотре на підтримку народного депутата Василя Петьовки, який вже направив відповідний депутатський запит до прем’єра Гройсмана. У запиті йдеться про необхідність якнайшвидшого вирішення питання фінансування, адже у разі припинення робіт існує загроза того, що все, що було зроблено до цього часу, через відсутність фінансування пошкодиться негодою у осінньо-зимовий період. Більше – у сюжеті "М-студіо".

Нагадаємо, у Квасах, що на Рахівщині, будуватимуть нову школу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно