Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Говерлу підняли Вифлеємський вогонь миру

На Говерлу підняли Вифлеємський вогонь миру

Пластуни доправили Вифлеємський вогонь миру в українські Карпати. Спочатку вони побували на Говерлі, потім принесли лампаду на Буковель, щоби туристи запалили свої свічки.

ВІДЕО ДНЯ

Вифлиємський вогонь до України вже традиційно привозять пластуни. Напередодні вони віднесли його на найвищу гору українських Карпат – Говерлу.

Читайте також:
На Закарпаття привезли Вифлеємський Вогонь Миру
Реклама

Далі він потрапив на Буковель, де відпочивають туристи різних віросповідань з усього світу.

"Ми нашою скаутською організацією "Пласт" намагаємось поширювати цей вогонь і на передову, і в госпіталі, і в церкви, і тим людям, які допомагають нашій організації. Місія особлива, місія поширювати хороші емоції, поширювати доброту", – каже пластунка Роксоляна Сидорська.

Реклама

До святкового дійства долучилися й туристи, котрі обіцяють поважати традиції інших людей і вітати їх зі святом, навіть якщо самі не святкують.

"Ця свічка для нас – мов надія якась", – зізнаються гості курорту з Молдови. Аби цей день залишився в пам’яті надовше, туристів навчають плести обереги, якими вже кілька століть католики прикрашають оселі на Різдво.

Етнічні поляки, які спеціально приїхали на Буковель, розказати про свято та свої різдвяні традиції, котрі з нашими дуже схожі.

Реклама

"Ми також починаємо 24 числа зі служби Божої, потім вночі Святвечір. І 25-го вже приходить Месія, тобто Ісус Христос. Ми, поляки, які є в Україні, у нас на столі також є кутя", – каже працівник Центру польської культури Соломія Плетеницька. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно