Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Муніципали" та поліцейські почали штрафувати продавців нелегальних ялинок

"Муніципали" та поліцейські почали штрафувати продавців нелегальних ялинок

"Муніципали" та поліцейські почали штрафувати продавців нелегальних ялинок

Недобросовісних продавців ялинок виявляли сьогодні на «П’яному базарі», де напередодні Нового року та Різдва реалізовується чи не найбільше дерев-символів зимових свят. Участь у рейді взяли працівники муніципальної інспекції з благоустрою Ужгородської міської ради, працівники Ужгородського відділу Головного управління Національної поліції у Закарпатській області, журналісти.

ВІДЕО ДНЯ

Перевіряли у продавців ялинок наявність чіпів та дозволів на продаж. Заступник начальника відділу муніципальної інспекції з благоустрою Олександр Шушка повідомив, що Ужгородська міська рада надала 27 таких дозволів.

Читайте також:
За три нелегально зрубані ялинки – кримінальна справа
Реклама

Якщо необхідна документація відсутня, продавців попереджають про відповідальність. Тоді в них є два варіанти: або негайно припинити продаж, або оформити необхідні документи. Якщо ж зауваження ігнорують, продавців притягають до адмінвідповідальності. Штраф може становити від 340 до 1360 грн (для фізичної особи), та від 750 до 1700 грн (для підприємців і посадових осіб). Якщо ж серед товару – ялинки не просто зібрані з окремих гілочок, а зрубані, продавці повинні показати і відповідні дозволи від лісництва. Точки продажу штучних ялинок також перевіряють, адже будь-яка торгівля має бути погоджена з органом місцевого самоврядування.

Для отримання дозволів на торгівлю потрібно звернутися до управління економіки та стратегічного планування Ужгородської міської ради, написати заяву, оплатити дві квитанції (у тому числі й за прибирання).

Реклама
Читайте також:
Озвучено ціну на новорічну ялинку в горщику метрової висоти

За результатами рейдів, які проводять щодня – від 17 до 31 грудня, – на сьогодні працівники муніципальної інспекції благоустрою Ужгородської міської ради вже склали 7 адмінпротоколів (за статтею 152 кодексу України про адміністративне правопорушення), безпосередньо нині – 3 адмінпротоколи. Також 6 протоколів склали працівники Ужгородського відділу Головного управління Національної поліції у Закарпатській області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно