Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Похвалила Мукачево і дала поради Ужгороду: Уляна Супрун розповіла про враження від візиту на Закарпаття

Похвалила Мукачево і дала поради Ужгороду: Уляна Супрун розповіла про враження від візиту на Закарпаття

Похвалила Мукачево і дала поради Ужгороду: Уляна Супрун розповіла про враження від візиту на Закарпаття

Міністр охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у Фейсбуці описала своїї враження від робочої поїздки на Закарпаття і детально розповіла про зустрічі у містах Ужгороді та Мукачеві.

ВІДЕО ДНЯ

"Нарешті добралася з робочим візитом на Закарпаття!

Найбільше відкриття — Мукачево, де відбулися потужні зміни. Місто має бути прикладом проведення трансформації охорони здоров’я.

Реклама

Але все за порядком:

Розпочала зустрічі в Ужгороді, з департаментом охорони здоров’я ОДА і профільним заступником голови ОДА. Проговорили успіхи трансформації в області й перешкоди, з якими вони стикаються.

Реклама

Вакцинація від кору величезний виклик — на Закарпатті один із найменших рівнів охоплення щепленнями. Тож після спецоперації для захисту від кору на Львівщині, де будемо проводити посилені заходи з вакцинації, Закарпаття стане однією з областей, де продовжимо надзвичайні заходи. Всі вакцини є в наявності. Використовувати їх — питання національної безпеки.

Читайте також:
"Це як говорити до стіни", – Уляна Супрун висловилася про Геннадія Москаля

Провели зустріч з командою адміністрації міста, заступником мера та департаментом охорони здоров’я. Місту час готуватися до наступного етапу трансформації — програми “Безкоштовна діагностика”. Для цього зокрема необхідно перетворювати всі медзаклади на комунальні некомерційні підприємства.

Реклама

На жаль, єдиний Центр первинної медико-санітарної допомоги міста подав заявку на договір з НСЗУ тільки в кінці року. Це велика втрата часу та кращих умов для людей, адже лікарі первинної медичної допомоги поки не можуть почати отримувати підвищені зарплати. Хоча для цього були всі передумови. Ужгороду треба інтенсивніше готуватися до наступного етапу трансформації і не позбавляти своїх мешканців переваг змін.

Наступним відвідала Мукачево, де зустрілися з мером міста Андрієм Балогою та його командою. Місто показує дуже хороші результати. Медзаклади вже пройшли автономізацію, першими долучилися до трансформації, підняли зарплати сімейним лікарям. Крім того, в місті багато своїх програм, спрямованих на лікування мешканців. А для лікарів створені такі умови праці, що спеціалісти з інших регіонів не виїжджають працювати в Угорщину, а перебираються на роботу в місто.

Позитивні зміни проходили не легко та не одразу. На шляху до них місцеві управлінці були готові на непопулярні кроки, які тепер дають хороший результат. Крім цього, мали протистояння з медичною мафією, але спромоглися перемогти.

Мукачево вже на етапі фінальної підготовки до програми “Безкоштовна діагностика”. Це означає, що їхні мешканці першими отримають доступ до понад 50 безоплатних аналізів, досліджень та лікувальних послуг.

Будемо ставити їх у приклад та радити містам подібного або навіть більшого масштабу використовувати досвід Мукачева.

Від лікарів та управлінців почула дуже чіткий запит на зміни. Всі чекають, коли трансформація вступить в дію і можна буде підняти якість послуг для пацієнтів та зарплати лікарям всюди, а не лише на первинній ланці медичної допомоги.

Завершила день зустріччю з місцевими активістами «100% життя» - Мережі ЛЖВ. Активні громадяни — одна з умов успіху трансформації. Будемо співпрацювати, щоби Закарпаття подолало всі виклики та мешканці навіть найбільш віддалених куточків області відчули позитивний ефект змін", – написала Уляна Супрун.

Реклама

Нагадаємо, що учора Уляна Супрун відвідала Мукачево.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно