Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Берегівщині проходив традиційний фестиваль різників-гентешів

На Берегівщині проходив традиційний фестиваль різників-гентешів

На Берегівщині проходив традиційний фестиваль різників-гентешів
ВІДЕО ДНЯ

У суботу, 26 січня, у с. Геча Берегівського району відбувся вже XIІI Міжнародний фестиваль-конкурс гентешів «Діснотор». Понад сотня учасників з України, Угорщини, Румунії демонстрували свої уміння у перетворенні свіжого м’яса на смачні наїдки, аби вибороти першість в одній із 14-ти номінацій.

Читайте також:
Фестиваль гентешів: чим дивуватимуть гостей заходу
Реклама

Фестивальне містечко сповнювали аромати найулюбленіших місцевих м’ясних страв – пікниці, гурки, гуляшу та паштетів, шашлику і бограчу, копченого сала та смаженої рульки. Свято гентешів – це не лише місце, де можна продегустувати і придбати закарпатські делікатеси, але й дізнатися секрети їхнього приготування. Зокрема, на думку кухарів, якісне м’ясо перетворюється на кулінарний шедевр з допомогою правильно підібраних спецій. У свою чергу, туристи, які приїхали до Гечі з різних областей України та закордоння, вважають, що смак фестивалю гентешів – це поєднання м’ясних наїдків із закарпатськими винами, наливками і запасом сиру, який поповнюється саме на фестивалях,  – зазначає прес-служба Закарпатської ОДА.

– Нинішній фестиваль – це, перш за все, чудове дійство і автентична кухня, – зазначив під час відкриття заходу голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. – А враховуючи туристичний потенціал краю, свято має за мету відродити і популяризувати звичаї та традиції нашого багатонаціонального краю, які варто не лише побачити, але спробувати на смак. Суто чоловіче ремесло гентеша споконвіку було на Закарпатті і, переконаний, ще довго буде. Адже важко уявити наш гірський регіон без смачного шмата м’яса у будь-якій варіації під час святкової гостини!

Реклама

До пізнього вечора у фестивальному містечку діяв ярмарок від місцевих виробників, а розважали гостей концертною програмою. Вже традиційно свято гентешів на Берегівщині стало одним з найоригінальніших закарпатських фестів, який 13 років залишається топовим в українських та закордонних онлайн-гідах для туристів.

Нагадаємо, що фестиваль різників-гентешів у селі Геча проходив і минулого року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно