Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Грип А на Закарпатті: хворіє дедалі більше людей

Грип А на Закарпатті: хворіє дедалі більше людей

За минулий тиждень із симптомами гострої респіраторної інфекції до закладів охорони здоров’я області звернулося 5 446 осіб. Показник захворюваності становить 432 на 100 тисяч населення та перевищує визначений епідемічний поріг на 1,3%. Реєструється збільшення кількості звернень у порівнянні з попереднім тижнем на 52% (на 1856 випадків).

ВІДЕО ДНЯ

Серед осіб, що звернулися за медичною допомогою – 3 590 дітей віком до 17 років (60% від усіх захворілих) та 2169 дорослих (40%). Найвищі інтенсивні показники захворюваності серед дітей віком 5-14 років та 15-17 років. Найбільше зверталися по медичну допомогу діти у Берегівському, Іршавському та Рахівському районах (70% захворілих).

Читайте також:
В Україну прийшов грип-убивця: чим він небезпечний
Реклама

Минулого тижня госпіталізовано з приводу респіраторних інфекцій 283 особи (5% захворілих). Швидкими тестами підтверджений діагноз грипу А у 18 хворих, в тому числі 11 у дітей та 7 у дорослих (13 в Ужгороді, 5 в Ужгородському районі). Як зазначили в прес-центрі ОЦЗ в Закарпатській області, перевищені епідемічні пороги у Воловецькому, Міжгірському, Ужгородському, Мукачівському та Рахівському районах та в Ужгороді.

Із 28 січня призупинено навчальний процес у школах Ужгорода, у Міжгірському районі, навчальних закладах відділу освіти Ужгородської РДА (крім м.Чоп та Баранинської ОТГ), деяких навчальних закладах Воловецького району. Продовжено канікулярний період в школах Тячівського та Хустського районів (крім міста Хуст) до 4 лютого. Протиепідемічні та профілактичні заходи в області тривають.

Реклама

Нагадаємо, на Виноградівщині через пневмонію помер заробітчанин. Серед ймовірних причин летального випадку – ускладнення після перенесеного грипу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно