Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Процес активного реформування місцевого самоврядування на Закарпатті розблоковано

Процес активного реформування місцевого самоврядування на Закарпатті розблоковано

Процес активного реформування місцевого самоврядування на Закарпатті розблоковано

У Закарпатській ОДА під головуванням голови облдержадміністрації Ігоря Бондаренка відбулося засідання робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Закарпатської області.

ВІДЕО ДНЯ

Позицію держави щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Закарпатської області представив експерт Центрального офісу реформ при Мінрегіонрозвитку України Юрій Ганущак. Як зазначили в Закарпатському РВ АМУ, він окреслив основні вимоги, яких в обов’язковому порядку слід дотримуватися при добровільному об’єднанні громад в ОТГ, зокрема щодо мінімальної кількості жителів сільських ОТГ – не менше 5 тис. та площі – не менше 100 кв. км.

Процес активного реформування місцевого самоврядування на Закарпатті розблоковано – 01
Реклама

В обговоренні доповіді взяли участь координатор Центрального офісу реформ Іван Лукеря, начальник управління містобудування та архітектури Закарпатської ОДА Михайло Пігуляк, заступник голови Закарпатської облради Петро Грицик, депутат Закарпатської облради Андрій Шекета, виконавчий директор ЗРВ АМУ Іван Ревтій, директор ЦРМС Іван Дем’янчук, сільські голови, які ініціювали створення ОТГ і очікують висновок ОДА.

Читайте також:
В Україні хочуть замінити державні адміністрації префектурами
Реклама

Консультант ЗРВ АМУ з правових питань Олег Лукша у своєму виступі наголосив, що сьогоднішнє конструктивне і ділове за своєю суттю засідання у стінах Закарпатської ОДА є своєрідним проривом, який кардинально змінить мапу реформованих громад області. Він зауважив, що консультанти ЗРВ АМУ, за час здійснення реформи місцевого самоврядування в Україні, побували чи не у кожному населеному пункті області, провели сотні консультацій, зустрічалися з активом, надавали бюджетні розрахунки спроможності майбутніх ОТГ та методичні матеріали.

Процес активного реформування місцевого самоврядування на Закарпатті розблоковано – 02

У результаті цієї роботи десятки громад проводили організаційні заходи, покликані до створення ОТГ, однак лише одиницям вдалося проривати «глуху» оборону попереднього керівництва Закарпатської ОДА, яке на роки загальмувало процес децентралізації в області.

Реклама

Сьогодні – крига скресла і ще до затвердження обласною радою Перспективного плану на найближчій сесії ціла низка громад очікує від ОДА позитивного висновку на добровільне створення ОТГ. Це – Оноківська, Холмківська, Івановецька, Керецківська, Великодоброньська, Нижньоселещанська сільські, Великоберезнянська селищна та Виноградівська міська ОТГ. Робоча група рекомендувала внести ці громади до Перспективного плану формування територій громад області.

Нагадаємо, Закарпаття можуть скоротити до 4 районів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно