Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 312 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 15 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 13 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 2000+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатці розповіли про сезонний підзаробіток, який приносить хороший дохід

Закарпатці розповіли про сезонний підзаробіток, який приносить хороший дохід

Закарпатці розповіли про сезонний підзаробіток, який приносить хороший дохід

Збір яфин розпочинається ще затемна – о п’ятій ранку. На вершину гори їдуть спеціальним транспортом по вузькій дорозі декілька кілометрів. Опісля – пошук найкращого місця для збору ягід.

ВІДЕО ДНЯ

Віталій Стегура збирає яфини вже сім років. Хлопець розповідає, що ця робота нескладна – потрібне тільки відро, яке прикріплюється ременем до поясу та спеціальний саморобний інструмент для "вичісування" ягід.

Відро наповнює ягодами за півгодини, каже хлопець. Лише протягом двох годин назбирав дванадцять кілограмів яфин. Зазвичай, в день "ягідний улов" до тридцяти кілограмів. Каже – це лише сезонний підзаробіток.

Реклама

На початку липня яфини збирають ближче до лісу – там вони достигають найшвидше. Потім місцеві підіймаються вище в гори.

Читайте також:
Закарпатці почали їхати у гори Рахівщини, аби заробити гроші
Реклама

Цього року ягід доволі багато, кажуть місцеві. Щодня в середньому збирають від десяти до п’ятдесяти кілограмів кожен. Якщо ж погода на полонині погана – вдається "начесати"  у рази менше.

Зібрані яфини здають в спеціальні пункти прийому, або ж самі продають на ринках. Кілограм яфин у пунктах прийому вартує в середньому тридцять п’ять гривень. Щодня приймають до півтони ягід. А ось на ринках яфина вартує від сорока гривень за кілограм.

Лікарі ж кажуть – користь від споживання цієї ягоди надзвичайно велика. Більше – у сюжеті "Сіріусу". 

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно