Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Нова влада хоче ввести посімейне декларування доходів: що це означає

Нова влада хоче ввести посімейне декларування доходів: що це означає

Нова влада хоче ввести посімейне декларування доходів: що це означає

Нова влада планує запровадити посімейне декларування доходів. Про це заявив нардеп від партії «Слуга народу» Данило Гетманцев.

ВІДЕО ДНЯ

За його словами, обов’язкове декларування доходів буде вводитися через рік-два після податкової амністії.

«Важливо розуміти дві речі. Перше – ми повинні спочатку скасувати можливість ухилення від оподаткування великого бізнесу і т.зв. олігархату з використанням низькоподаткових юрисдикцій. Друге – ввести таке декларування, яке буде вигідніше для платника податків, ніж поточна система оподаткування їх доходів.

Реклама

Ми пропонуємо ввести посімейне декларування доходів. Ви зможете не тільки індивідуально декларувати свої доходи, але і в складі сім’ї. Тобто, сплачуючи податок за сім’ю в цілому.

Якщо, наприклад, у вас є утриманці або пільговики, це все повинно враховуватися в рахунок зменшення сукупного оподатковуваного доходу.

Реклама
Читайте також:
Податок на авто: за які машини і скільки доведеться сплачувати закарпатцям

При цьому ми пропонуємо переглянути підхід до визначення переліку податкових знижок за рахунок їх розширення. Наприклад, людина набуває путівку на відпочинок в Україні, чому він не може на цю суму зменшити оподатковуваний дохід? Держава повинна стимулювати такі витрати громадян – і ми це пропонуємо зробити.

Або інша ситуація. Людина продає квартиру. Зараз ви платите податок з усієї суми, яку отримаєте. Ми вважаємо, що це неправильно, і треба платити податок з різниці. Тобто відняти суму, за яку ця квартира була раніше придбана. Тепер, купуючи нерухомість, люди будуть стежити за тим, щоб в договорі була вказана не смішна ціна, а реальна вартість», – зазначив Гетманцев.

Реклама

За його словами, податкова декларація в ідеалі повинна формуватися податковою службою за тими джерелами інформації, які вона має (про зарплату людини, про майно), і направлятися в електронному вигляді платнику податків.

«Але щоб такий сервіс повноцінно працював, ми повинні інтегрувати всі реєстри. Що вже, до речі, робиться, але дуже повільно, тому що самі ж держоргани цьому опираються. Якщо ж звести дані в один масив і зробити систему універсальною, всі процеси значно спростяться», – зазначив Гетманцев.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно