Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві хочуть оновити малий герб міста

У Мукачеві хочуть оновити малий герб міста

Виконавчий комітет міської ради виносить на розгляд та обговорення територіальної громади міста ініціативу комісії з питань збереження історичної спадщини, найменування та перейменування вулиць, встановлення пам’ятних знаків в місті Мукачево про розроблення нового малого герба Мукачева, на якому було б втілено зображення Святого Мартина в образі вершника, який ділиться зі знедоленим частиною свого плаща.

ВІДЕО ДНЯ

Бажаючі висловитися з даного приводу можуть звертатися у ЦНАП письмово, на ім’я міського голови, за адресою: 89600, площа Духновича Олександра,2 , м. Мукачево, Закарпатська область; електронна адреса [email protected]. Також можна звертатися через офіційний сайт Мукачівської міської ради. Усі думки будуть враховані під час підведення підсумків громадського обговорення.

Читайте також:
У Мукачеві розпочали будівництво відпочинкової зони: відомо, де вона буде
Реклама

Довідка: Діючий герб затверджено геральдичною спілкою України, є офіційною символікою міста Мукачева з 1999 року. Автор герба Андялошій Олександр Іванович – заслужений архітектор України.

Малий герб міста Мукачева: закомпонований на щиті розміром 1000 х 700 мм, синього кольору, на щиті зображений Святий Мартин – покровитель міста Мукачева в постаті Єпископа з щитом в правій руці, який відповідає легенді. Елементи на щиті меч та червона плащаниця притаманні особистості Святого Мартина. Кольорове вирішення герба відповідає геральдичним ознакам прапору міста. В лівій руці – посох – символ Епископа. Ореол над головою – ознака святості.

Реклама

Раніше повідомлялось, що у Мукачеві хочуть змінити знаки при в’їзді в місто.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно