Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Пайовикам СТОВ "Агро-Лучки" пощастило: їхня земля в надійних руках

Пайовикам СТОВ "Агро-Лучки" пощастило: їхня земля в надійних руках

Пайовикам СТОВ "Агро-Лучки" пощастило: їхня земля в надійних руках

У тому, що СТОВ «Агро-Лучки» Українського аграрного холдингу – високорозвинене потужне агропідприємство, люди могли переконатися впродовж останніх років.

ВІДЕО ДНЯ

Землі, які після розпаду колгоспів пустували й заростали чагарями, почали обробляти, використовуючи передові технології.

Працівники землевпорядного відділу товариства виконують велику роботу щодо оформлення документів. На законних підставах багатьом людям допомогли підготувати право власності на розпайовану землю. Після укладення договору з товариством пайовики отримують гідну орендну плату.

Реклама
Читайте також:
У Зняцьові відчувають підтримку СТОВ «Агро-Лучки»

Відчули переваги від співпраці зі СТОВ «Агро-Лучки» і сільські громади загалом. Щороку підприємство сплачує значні суми податків до місцевих бюджетів, приділяє велику увагу соціальній сфері, допомагає вирішувати нагальні проблеми громад.

Реклама

Дуже важливо, що СТОВ «Агро-Лучки» обробляє землі, дотримуючись новітніх технологій. Люди можуть бути певними, що родючість ґрунту буде збережено, ба навіть більше – занехаяні землі завдяки використанню високовартісних добрив стають ще більш плодючими.

Пайовикам СТОВ "Агро-Лучки" пощастило: їхня земля в надійних руках – 01

Трактор проходить через найгустіші хащі

Реклама

У СТОВ «Агро-Лучки» дбайливо ставляться до землі. Наразі тривають роботи з розчищення зарослих полів, а таких у регіоні немало. Без доброго господаря деякі ділянки за роки позаростали бур’янами, кущами, а подекуди – деревами.

Як пояснюють фахівці, окрім матеріальної шкоди від заростання полів, випливають ще й інші небезпеки. По-перше, бур’яни, кущі й дерева висмоктують з ґрунту багато вологи та поживних елементів, унаслідок чого земля виснажується, родючість знижується. Популярна думка, яка побутує серед населення, про те, що земля в такий спосіб відпочиває, насправді виявляється міфом. По-друге, в чагарях накопичуються шкідники та численні хвороби, які є вбивчими для культурних рослин. По-третє, насіння бур’янів поширюється надшвидкими темпами, що призводить до постійного збільшення ареалу заростання полів. 

Пайовикам СТОВ "Агро-Лучки" пощастило: їхня земля в надійних руках – 02

З кабіни водія

Навіть уявити складно, скільки зусиль треба докласти звичайній людині, щоб розчистити таку ділянку, та й чи, взагалі, це можливо. А для СТОВ «Агро-Лучки» – до снаги. Господарство має сучасну потужну техніку, що виконує найскладніші завдання.

Мала нагоду на власні очі побачити, як здійснюється процес розчистки зарослих полів. Трактори «Fendt» зі спеціальними насадками працюють у дуеті. Перший розчищає поверхню поля від зарослів. У жорнах дробарки навдивовижу легко й швидко перемелюється гілляччя – усе до друзки. Після першого трактора по його сліду йде наступний, який безпосередньо викорчовує кореневища. Як розповідає механізатор Віталій Гопонько, у парі за день таким чином розчищають 10 – 12 гектарів.

Упорядковані поля можна буде орати, засівати та збирати гарні врожаї. Зиск для людей очевидний: і землі у ладу, і плату за оренду отримують.

Реклама
Пайовикам СТОВ "Агро-Лучки" пощастило: їхня земля в надійних руках – 03

Механізатор Віталій Гопонько під час розчищення

Автор: Валентина Смаль

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно