Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Дитяча жорстокість: на Закарпатті побили школярку, – активіст

Дитяча жорстокість: на Закарпатті побили школярку, – активіст

Дитяча жорстокість: на Закарпатті побили школярку, – активіст
ВІДЕО ДНЯ

Дедалі частіше в Україні і, зокрема, на Закарпатті, говорять про проблему булінгу в школах. Правоохоронці зустрічаються зі школярами і проводять розмови щодо запобігання булінгу серед неповнолітніх. Однак, і досі у навчальних закладах трапляються випадки, які  шокують жорстокістю.

Цього місяця у школі в селі Вишково Хустського району трапився подібний інцидент, про який повідомив місцевий активіст Роман Келемен. "Нібито це була суперечка між двома п’ятикласницями. Принаймні так пояснюють в школі, – розповів Роман Келемен. – А потерпіла дівчинка (Аліна) пояснила, що інша дівчинка (Кароліна) безпричинно схопила її за руку і почала наносити багато ударів телефоном в тім’яну частину голови. Як наслідок – школярка отримала травми голови дівчини (у вигляді забою та кровотечі, що чітко видно на фотографії, де блузка Аліни залита кров’ю)".

Реклама
Дитяча жорстокість: на Закарпатті побили школярку, – активіст – 03

Після жахливого інциденту мама потерпілої почала шукати правди і справедливості у керівництва школи та відділу освіти району. За словами матері дівчинки, яка постраждала від булінгу, дитина дуже налякана, боїться ходити в школу.

Реклама
Читайте також:
Скандал на Закарпатті: дві школярки на цвинтарі побили дев’ятикласницю
Дитяча жорстокість: на Закарпатті побили школярку, – активіст – 04

"Керівництво школи лише відписалося, що знають про ситуацію, а батьки кривдниці відмовляються переводити дитину до іншого класу чи навчального закладу. Також рекомендують примиритися з кривдниками або перевести дитину в інший клас, – переконує активіст. Але мама потерпілої дівчинки не погоджується на такі пропозиції та заявляє про те, що це не вирішить проблему, адже дівчинка тепер панічно боїться своєї однокласниці.

Реклама
Дитяча жорстокість: на Закарпатті побили школярку, – активіст – 05
Дитяча жорстокість: на Закарпатті побили школярку, – активіст – 06

"Мама потерпілої Аліни стверджує, що кривдниця кілька років перебувала на індивідуальній формі навчання. Жінка наполягає на обстежені дитини психологом та невропатологом, – йдеться у повідомленні Романа Келемена. – Натомість відділ освіти дав відповідь, що у них є довідка від 06.09.2019 року від педіатра. Цього достатньо, щоб вважати, що дитина здорова і може відвідувати школу".

Цей вияв дитячої жорстокості стався ще 4 вересня. Однак досі про нього не було відомо широкому загалу. За словами активіста Романа Келемена, справа в тому, що класний керівник дівчат і батьки Кароліни – родичі. "Згідно закону, батьки кривдниці мають понести адміністративне покарання у вигляді штрафу, а керівництво школи несе покарання за неповідомлення у органи ювінальної поліцї про інцидент та приховування інформації", – підсумував закарпатський активіст.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно