Вся Україна дізналася про закарпатське село, в якому виготовляють ароматні приправи

Життя  27 вересня 2019 року, 15:43 1075 ВІДЕО
Вся Україна дізналася про закарпатське село, в якому виготовляють ароматні приправиФОТО: Сергій Гудак

На Ужгородщині в селі Велика Добронь у розпалі сезон приготування паприки. Цю ароматну і корисну приправу роблять тут з дозрілого червоного перцю –солодкого й гіркого. Вирощують його селяни гектарами, перець росте майже на кожному городі.

Його збирають і сушать на сонці, будинки в селі обвішані мішками з червоним перцем, як гірляндами. Червоний перець спеціального сорту називають добронськими, як село. Він солодкий на смак, дуже м’ясистий і якнайкраще підходить для виготовлення ароматної приправи – паприки.

Читайте також:  Села з перчинкою: як на Закарпатті виготовляють паприку

Урожай цьогоріч менший, ніж минулого року, далася взнаки літня спека. Але перець ще більш ароматний. Докладніше – у сюжеті "ICTV".

Джерело: PMG.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі - 0