Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Отримати безкоштовні ліки стало простіше

Отримати безкоштовні ліки стало простіше

Понад 35 тисяч мешканців Закарпатської області вже отримали безкоштовні ліки за урядовою програмою «Доступні ліки». Програма «Доступні ліки» розрахована на людей, які живуть з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою. Саме ці хвороби є найбільш загрозливими, бо суттєво скорочують тривалість життя чи знижують його якість. Урядова програма «Доступні ліки» дозволяє таким пацієнтам отримувати потрібні їм ліки та проводити необхідне лікування безперервно.

ВІДЕО ДНЯ

Для того, щоб мати змогу отримати електронний рецепт на «Доступні ліки», потрібно обрати свого лікаря та подати декларацію. На Закарпатті – майже 73% укладених декларацій з лікарями від кількості населення області. Станом на середину вересня, жителі Закарпаття уклали 914 484 таких декларацій. 

Читайте також:
Британські вчені розробили нові революційні ліки від раку
Реклама

Отримати медикаменти за програмою «Доступні ліки» можна в аптеках, що мають відповідну наліпку на дверях. Таких аптек є вже понад 7200 по всій Україні. Повний перелік можна знайти на сайті Національної служби здоров’я або безкоштовно зателефонувавши до контакт-центру за номером 1677. Є ще одне нововведення – отримати рецепт можна і без візиту до лікаря. У списку «доступних» ліків, які можна отримати за програмою, – 254 лікарських засоби, 78 з яких безоплатні. Інші відпускають з незначною доплатою. Майже половина з них – іноземного виробництва. До слова, лікар в електронному рецепті повинен вказати не конкретну назву лікарського засобу, а діючу речовину, яка може бути присутня у багатьох найменуваннях ліків. Якщо необхідних ліків немає в одній аптеці, пацієнт може звернутися до будь-якої іншої у будь-якому населеному пункті. Далі дивіться у сюжеті каналу М-Студіо:

Реклама

Нагадаємо, що збільшено перелік ліків, які закарпатці можуть отримати безкоштовно. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно