Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • МЗС розробляє законопроєкт про надання подвійного громадянства

МЗС розробляє законопроєкт про надання подвійного громадянства

МЗС розробляє законопроєкт про надання подвійного громадянства

У Кабінеті міністрів України мають кілька підходів до введення в Україні подвійного громадянства. Міністерство закордонних справ зараз працює над створенням відповідного законопроекту.

ВІДЕО ДНЯ

Завдання МЗС – довести все до цілісної концепції. Про це розповів віцепрем’єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба під час брифінгу. Кулеба наголосив, що влада нарешті "дозріла" для роботи над цим питанням.

"Ми починали з того, що це питання сприймалося як щось космічне і нереалізоване. А зараз ми вже обговорюємо конкретний законопроект", – зазначив він. Віцепрем’єр додав, що юридичний статус закордонного українця не наповнений достатнім вмістом. Натомість ця ініціатива дозволить мільйонам людей зберегти зв’язок з Україною.

Реклама
Читайте також:
Зеленський розповів про часткове громадянство: кому його надаватимуть

"Так склалося, що мільйони людей виїхали. І ми повинні зберегти їх зв’язок з Україною. І паспорт, громадянство – одна з таких сполучних ланок. Я радий, що є еволюція в цьому питанні", – наголосив Кулеба.

Реклама

Зазначимо, що розробити механізми надання громадянства етнічним українцям, які живуть в інших країнах, МЗС доручив Президент Володимир Зеленський. Також Презадент України закликав розробити механізм спрощеного надання українського громадянства людям, які страждають від порушення прав і свобод у своїх країнах.

Чи в Україні зараз можна мати подвійне громадянство?

Згідно з законом, якщо громадянин України добровільно набуває громадянства іншої держави, це є підставою для припинення громадянства України. 

Проте не слід це розцінювати як заборону подвійного громадянства, оскільки втрата громадянства України відбувається не автоматично з набуттям громадянства іншої держави, а виключно з дня видачі Указу Президента України про припинення громадянства щодо певної особи.

Реклама

Нагадаємо, у мережі оприлюднили провокативний сюжет про закарпатських угорців.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно