Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Україна переходить на зимовий час

Україна переходить на зимовий час

У ніч з суботи, 26 жовтня, на неділю, 27 жовтня, Україна перейде на так званий зимовий час. Відтак стрілки годинників доведеться перевести на одну годину назад. Нагадаємо, перехід на «зимовий» час відбувається щороку о 04:00 в останню неділю жовтня (цьогоріч така неділя припадає на 27 жовтня), тоді як в останню неділю березня відбувається перехід на літній час. У зв’язку з таким переведенням, доба 27 жовтня буде на одну годину довшою і триватиме не 24 години, а 25. 

ВІДЕО ДНЯ
Читайте також:
1 жовтня: що змінилося для українців

Більшість сучасних пристроїв з функцією годинника здійснюють перехід з «літнього» часу на «зимовий» і навпаки автоматично, однак власники простих годинників, які не підтримують такої функції, змушені переводити годинники вручну. Рішення про переведення годинників діє відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 року № 509 «Про порядок обчислення часу на території України». Сам перехід на літній/«зимовий» час відбувається з метою адаптувати людську активність і витрату енергоресурсів відповідно до тривалості світлового дня.

Реклама

Як раніше повідомляло "PMG.ua", комітет з питань транспорту Європарламенту проголосував за відмову від переходу на літній і зимовий час у Євросоюзі з 2021 року.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно