Меню на Новий рік 2020: які новорічні салати приготувати

Життя  12 листопада 2019 року, 12:19 15178

Новий 2020 рік за східним гороскопом – рік білого металевого Щура (Пацюка). Оскільки символ прийдешнього року тварина невибаглива, то і скласти меню на новий рік не складе великих труднощів. Господар прийдешнього року готовий ласувати як шедеврами кулінарного мистецтва, так і простими, практично буденними стравами.

Страви на Новий рік 2020 можна готувати практично без зайвих обмежень.

Loading...

Читайте також:  Новий рік 2020: рік якої тварини буде, як та де його зустріти

Що має бути на новорічному столі 2020

Щур, як ми уже згадували, тварина невибаглива, але попоїсти любить. Тому новорічний стіл повинен "ломитись" від різних наїдків. Єдине чого не переносить ця тварина – гострих страв. Варто під час складання меню на Новий рік утриматись від страв, у яких є гірка паприки. Також рекомендують зменшити до мінімуму використання гірчиці та різних гострих прянощів, але для підкреслення смаку все ж можна.

Натомість рекомендується у стравах побільше використовувати твердий сир, зелень, куряче м’ясо, ковбаси...

Центральне місце на новорічному столі повинно відводитись салатам. Чому так? Практично всі інгредієнти салатів до вподоби тварині-покровительці 2020 року.

Салати на Новий рік 2020

Класичний олів’є з ковбасою

Який же Новий рік без салату олів’є. Мабуть, це найвідоміший новорічний салат в Україні. Його варіацій є безліч, але ми пропонуємо рецепт класичного олів’є.

Рецепт салату олів’є

Інгредієнти:

  • Варена ковбаса – 400 г;
  • Яйця – 5 шт.;
  • Зелений горошок – 1 баночка;
  • Морква – 200 г;
  • Картопля – 500 г;
  • Солоні огірки – 350 г;
  • Майонез – 100 г;
  • Сіль – за смаком;
  • Зелень – за смаком.

Рецепт приготування:

  1. Для початку відваріть яйця, моркву та картоплю. Остудіть.
  2. Ковбасу наріжте кубиками. Солоні огірки – аналогічно.
  3. Остиглі яйця, картоплю та моркву наріжте приблизно однаковими кубиками.
  4. Змішайте всі інгредієнти, додайте зелений горошок. Трохи горошку залиште для прикраси.
  5. Перед заправкою майонезом, поставте нарізані інгредієнти у холодильник, щоб вони остили.
  6. Посоліть, заправте майонезом.
  7. Прикрасьте зеленню і зеленим горошком.

Новорічний салат "Ніжність"

У переддень Нового року, коли на вагу золота кожна хвилина, хочеться приготувати смачний салат, але при цьому потратити на нього зовсім небагато часу. Рецепт даного салату на Новий рік по-своєму оригінальний та і готується він дуже швидко.

Салат на Новий рік Ніжність

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • огірок свіжий – 1 шт.;
  • куряча копчена грудка – 1 шт.;
  • чорнослив – 4 шт.;
  • грецькі горіхи – 3 шт.;
  • майонез (оливкова олія) – за смаком.

Читайте також:  Новорічні вітання, красиві короткі привітання з новим роком

Рецепт приготування:

  1. Відваріть курячі яйця.
  2. Наріжте невеликими шматочками копчену грудку та яйця.
  3. Помийте чорнослив та наріжте його шматочками.
  4. Подрібніть грецькі горіхи.
  5. Огірки наріжте соломкою.
  6. У салатницю першим шаром викладіть грудку. Далі змастіть майонезом. Потім додайте грецькі горіхи та чорнослив. Знову майонез. Далі пошарово додаємо свіжий огірок, майонез, куряче яйце та знову майонез.
  7. Аби прикрасити, натріть на тертці зверху жовток із яйця та поставте кілька гілочок кропу.

Салат "Мімоза"

Це ще один традиційний салат на Новий рік. Але це та категорія салатів, які ніколи не втратять популярність. Він смачний та водночас легкий у приготуванні.

Новорічний салат Мімоза

Інгредієнти:

  • картопля – 4 шт.;
  • морква – 4 шт.;
  • твердий сир – 200 г (або 2 шт. плавленого);
  • цибуля – 1 шт;
  • яйця – 4 шт.;
  • 1 банка консервованої риби;
  • майонез;
  • сіль, перець – за смаком;
  • зелень для прикрашання.

Рецепт приготування:

  1. Картоплю і моркву відваріть у підсоленій воді.
  2. Остудіть, натріть їх на тертці.
  3. Твердий сир також натріть на великій тертці.
  4. Далі зваріть яйця. Коли вони остинуть, відокремте білки від жовтків. Білки натріть на крупній тертці, жовтки – на дрібній.
  5. Розімніть консерву виделкою та змішайте з подрібненою цибулею.
  6. Підготуйте салатницю. Викладіть в неї всі інгредієнти шарами. Кожен шар потрібно перемащувати майонезом. Послідовність шарів: картопля, сир, курячий білок, консерва з цибулею, морква, жовток.

Салат "Цезар": рецепт з куркою

Салат "Цезар" з куркою зараз дуже популярний. Він є в меню практично будь-якого ресторану. Ще б пак, страва не є складна у приготуванні, але вражає своїм смаком та вишуканістю. Природньо, такий популярний салат неодмінно буде в господинь на новорічному столі.

Салат Цезар з куркою

Інгредієнти:

що потрібно для салату:

  • куряче філе – 300 г;
  • пармезан – 100 г;
  • білий хліб – 2 скибочки;
  • салат – 1 пучок;
  • часник – 1 зубчик;
  • оливкова олія – 20 мл;
  • перець та сіль – за смаком;

що потрібно для соусу:

  • жовток з одного яйця;
  • анчоуси – 10 г;
  • третина ложки не дуже міцної гірчиці;
  • оливкова олія – 30 мл;
  • лимонний сік – 1 ч. л.;
  • сир пармезан – 50 г;
  • перець та сіль – за смаком.

Читайте також:  Фіглярний гороскоп по-закарпатськи на 2020 рік для всіх знаків Зодіаку

Рецепт приготування:

  1. Зніміть з хліба кірку і поріжте його невеликими кубиками (або використайте готові коржики).
  2. Подрібніть дрібно часник і обсмажте його 2 хв. в оливковій олії.
  3. Наріжте філе шматочками (але не занадто дрібними), посоліть, поперчіть і додайте на сковорідку.
  4. Обсмажте філе близько 10 хвилин, при цьому періодично помішуючи.
  5. Зніміть зі сковорідки куряче філе, а на пательню додайте ще трохи олії і обсмажте хліб. Обсмажувати потрібно до золотистого кольору (хлібці не повинні пригоріти).
  6. Готуємо соус для салату «Цезар». Подрібніть для початку анчоуси.
  7. Натріть на тертці (дрібній) твердий сир пармезан.
  8. Опісля з’єднайте жовток яйця, гірчицю, лимонний сік, оливкову олію, анчоуси, пармезан і ретельно перемішайте інгредієнти.
  9. Візьміть помиті і осушені листя салату і порвіть їх невеликими шматочками.
  10. Викладіть на салат курку, полийте соусом, зверху посипте тертим пармезаном.
  11. Сухарики (чи то обсмажені хлібці) додайте у салат "Цезар" безпосередньо перед подачею на стіл. Вони повинні бути хрусткими, а не розмокнути.
Джерело: PMG.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Loading...
Коментарі - 0