Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Вівці-порушники: на Закарпатті прикордонники затримали тварин

Вівці-порушники: на Закарпатті прикордонники затримали тварин

Вівці-порушники: на Закарпатті прикордонники затримали тварин

У гірській місцевості, поблизу Ділового, за 30 метрів від державного кордону прикордонники затримали шістьох вагітних овець. До редакції звернувся мешканець Ділового Роман Мендришора, який повідомив, що прикордонники Мукачівського прикордонного загону тиждень тому затримали шістьох овець. За словами чоловіка, всі тварини належать йому і зараз він не може їх повернути. Окрім того всі вівці зараз виношують ягнят.

ВІДЕО ДНЯ

Селянин розповів, що вівці паслися за межами села під наглядом пастухів. Останні кудись відійшли, а коли повернулись, то овець вже не було. Наступного дня тварин розшукали у прикордонному відділі.

Читайте також:
На Мукачівщині впіймали невідому тварину, яка нападала на курей та кролів
Реклама

Втім чоловік, який називає себе власником овець, забрати їх не зміг. Для цього йому необхідно пред’явити документи, які б засвідчували право власності на тварин.

«Спочатку ми з пастухами довго не могли їх знайти. А коли знайшли, то мене до вівців не допустили, бо потрібно було довести, що вони мої. Ветеринар також не зміг їх оглянути і я хвилююсь, в якому стані тварини зараз», – розповідає селянин.

Реклама

Але найбільше власник Роман переймається через те, що овець можуть утилізувати. «Мені сказали, що їх комісійно передадуть ветеринарам і помістять на карантин. Але оскільки ветеринарам нема де їх тримати, то тварин можуть утилізувати через спалення…», – бідкається чоловік.

Читайте також:
На Рахівщині помітили рідкісних тварин

В Держспоживслужбі області підтвердили, що про факт затримання вівців прикордонниками в Діловому їм відомо. Наразі питання ними вивчається. 19 грудня, близько 23 години вечора, військовослужбовці Мукачівського прикордонного загону під час патрулювання державного кордону за 30 метрів від Румунії виявили шість овець. Тварини були залишені без нагляду, тому прикордонники зігнали їх з гори у відділ до вияснення обставин. Окрім того, за словами прикордонників, сліди тварин вказували, що вони прийшли з Румунії.

Реклама

«Для з’ясування усіх обставин знаходження вівців поблизу кордону, військовослужбовці доставили тварин до прикордонного підрозділу»,– коментують в Мукачівському прикордонному загоні.

Також, за словами прикордонників, станом на 26 грудня до них не надходили документи, які б вказували хто власник тварин. «Ми діємо згідно закону і завтра тварини будуть передані митникам ДФС. Можемо запевнити, що вони утримуються в належних умовах: в теплі і нагодовані», – додають у загоні.

Випасання худоби в прикордонній зоні регламентується статтями 15 і 16 «Положення про прикордонний режим» затвердженого Постановою Кабміну № 1147 від 27.07.1998 року. В документі зокрема сказано, що «утримання і випасання худоби в межах прикордонної смуги можливе лише у місцях, визначених місцевими державними адміністраціями разом з відповідними підрозділами Державної прикордонної служби за умови належного загородження цих місць власниками худоби». У той же час питання утримання тварин затриманих на кордоні в нашій країні законодавчо не врегульоване.

Нагадаємо, в Ужгороді сьогодні стався неочікуваний інцидент за участі тварини. Опубліковано відео.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно