Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Найбільші природні лиха та аномалії, що сколихнули Закарпаття минулого року

Найбільші природні лиха та аномалії, що сколихнули Закарпаття минулого року

Найбільші природні лиха та аномалії, що сколихнули Закарпаття минулого року

Рік, що минув, був "щедрим" на сюрпризи від природи. Дощі, які безперастанку лили навесні, рекордно спекотне, як для нашої місцевості, літо, надзвичайної сили буревії нагадували, що з природою «щось не так». Пропонуємо пригадати наймасштабніші природні катаклізми, які довелося пережити мешканцям Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

Травень 2019: Паводок на Закарпатті

У травні значні дощі, які впродовж кількох днів лили на Закарпатті, спричинили паводок. У багатьох районах були підтоплені дворогосподарства, річки виходили з берегів, заливали автомобільні дороги, а сильний потік води нищив усе на своєму шляху. Рівень води у басейні річки Уж перевищив історичний максимум 1988 року. Загальна сума збитків від травневого паводка перевищила півмільярда гривень. На жаль, паводок 2019 року забрав життя п’ятикласника із селища Воловець, який на перерві пішов із другом до річки, послизнувся і впав у воду.  Тіло 10-річного школяра знайшли за 3 км від місця нещасного випадку.

Найбільші природні лиха та аномалії, що сколихнули Закарпаття минулого року – 01
Реклама
Читайте також:
12 подій, якими жило Закарпаття у 2019 році

Червень 2019: аномальна спека

Червень 2019 року став справжнім випробуванням для закарпатців: краяни потерпали від неймовірної спеки, яка перевищувала +30 градусів. Так, 16 червня в обласному центрі було зафіксовано температурний рекорд 33,3 градуси за Цельсієм. Через це на Закарпатті різко збільшилась кількість пожеж в екосистемах, а в області оголосили оголосили надзвичайну пожежну небезпеку.

Реклама

Липень 2019: Територією краю пронісся страшенний буревій

Повалені дерева, зірвані дахи та відключення світла. Це наслідки липневого буревію, який пронісся Закарпаттям. Найбільше постраждало село Сюрте Ужгородського району, де шквальний вітер позривав дахи, дерева попадали на приватні дворогосподарства, а також пошкоджено лінії електропередач. Не обійшлося і без жертв, зокрема, двоє людей отримали травми внаслідок падіння частини покрівлі. Завдані збитки перевищили 175 тисяч гривень. 

Найбільші природні лиха та аномалії, що сколихнули Закарпаття минулого року – 02

Грудень 2019: рекордно теплий перший місяць зими

Останній місяць минулого року виявився рекордно теплим. І, хоча у перших числах місяця вдарили морози і випав сніг, вже ближче до середини грудня відчутно потепліло. Краяни неодноразово зазначали, що грудень більше схожий на ранню весну, ніж на зиму. Українські синоптики назвали грудень аномально теплим. Така погода сприяла тому, що в лісах Закарпаття майже до кінця місяця збирали гриби, а 29 грудня на Свалявщині зацвіли підсніжники.

Реклама
Найбільші природні лиха та аномалії, що сколихнули Закарпаття минулого року – 03

 Нагадаємо гучні скандали, які сколихнули Закарпаття у 2019 році. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно