Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Закарпатті зніматимуть фільми: що приваблює кіношників?

На Закарпатті зніматимуть фільми: що приваблює кіношників?
Закарпаття кінематографічне. Із початку 20 століття тут зняли десятки фільмів, серед яких є номінанти Каннського кінофестивалю та переможець премії "Оскар".
ВІДЕО ДНЯ

Закарпаття кінематографічне. Із початку 20 століття тут зняли десятки фільмів, серед яких є номінанти Каннського кінофестивалю та переможець премії «Оскар». У 1968 році золоту статуетку отримала стрічка «Війна та Мир» режисера Сергія Бондарчука. Окремі сцени фільму знімали в Мукачеві, Сваляві, селах Куштановиця, Верхній Коропець, Драчино, Лалово та Санаторій Карпати.

Для промоції Закарпаття, як справжнього кіноматографічного краю, у 2017 році була створена громадська організація «Закарпатська фільмкомісія», яка зацікавлює кіношників із усієї України та закордону для реалізації проєктів саме у нашій області.

Реклама
Читайте також:
Як Закарпаття стає майданчиком для європейського кіно

Керівник ГО «Закарпатська фільмкомісія», Олександр Мерявчик розповідає, що кіно - це новий напрямок, який поповнюватиме бюджет області: «Кіно - це не тільки інтертеймент, розвага та популяризація туристичної складової. Це бізнес напрямок, це ціла індустрія».

Реклама

Фільмкомісія репрезентує історичний, архітектурний, природний та ландшафтний кінопотенціал Закарпаття. Два роки тому організація презентувала кілька промороликів краю, де показують різноманітні локації, які моли б підійти для зйомок фільмів: вулиці міст,  місцеві замки та палаци, озеро Синевир та гірські хребти Карпат. Окрім того, громадське об’єднання організовувало спеціальні скаут-тури для представників кіноспільноти: продюсерів, режисерів та сценаристів. 

Ще одним напрямком діяльності «Закарпатської фільмкомісії» є створення професійного кіносередовища в області: співпраця із мистецькими вузами краю, окрім того, організація власної щорічної кіношколи.

На думку радіоведучого та режисера Олексія Уманського, у Закарпаття є величезний потенціал для розвитку фільмовиробництва. Потенційних інвесторів тут приваблює не тільки природне та архітектурне розмаїття, а також, порівняно низькі ціни для організації знімального процесу.

Реклама

 

На Закарпатті зніматимуть фільми: що приваблює кіношників? – 01

Цей матеріал представлений ГО «Закарпатське Вільне Медіа» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Його створення стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Зміст продукції є винятковою відповідальністю ГО «Закарпатське Вільне Медіа» та не обов’язково відображає погляди USAID або уряду США. Забороняється відтворення та використання будь-якої частини цієї продукції у будь-якому форматі, включаючи графічний, електронний, копіювання чи використання в будь-який інший спосіб без відповідного посилання на оригінальне джерело.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно