Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Травневі свята: куди поїхати на вихідні та де відпочити

Травневі свята: куди поїхати на вихідні та де відпочити

На початку травня в Україні традиційно відзначають так звані травневі свята. І хоча з 2018 року кількість днів для відпочинку скоротилися, українці все ж чекають цей період. Якщо до 2017 року були святковими 1 і 2 травня, то зараз – тільки 1 травня. Тим не менше, за традицією, кожен замислюється над тим, куди поїхати і де відпочити на травневі свята.

ВІДЕО ДНЯ

Цього року 1 травня випадає на п’ятницю, тому нас чекають 3 дні вихідних поспіль (з 1 по 3 травня). 9 травня – це субота, тому вихідними будуть 9, 10 та 11 травня підряд.

Читайте також:
Термальні басейни Угорщини: ціни на квитки, як доїхати та практичні поради
Реклама

Куди поїхати на травневі свята?

Якщо ви плануєте з’їздити в подорож всією сім’єю, тоді зверніть увагу, що турагентсва пропонують тури на 2, 3, 4 дні по Україні. Популярними містами для поїздок є Одеса, Львів, Кам’янець-Подільський, Затока, Київ. Найпопулярнішими напрямками традиційно залишаються західна Україна та відпочинок в Карпатах. Дуже зручним для подорожі є Закарпаття. Приміром, Ужгород, Мукачево або Берегово. Тут Вам і незабутній колорит, і термальні води (Косино та Берегово), і безліч замків, які розташовані, фактично, неподалік один одного (мукачівський замок «Паланок», ужгородський та невицький замки, замок Сент-Міклош у Чинадієві та ін.), і смачна кухня та ін.

Реклама

Якщо ж Ви бажаєте відпочити, але при цьому не хочете багато їздити, тоді зверніть увагу на атракціони у вашому місті. Гарним варіантом може бути похід у мотузковий парк, боулінг та інші розваги. Зазвичай на травневі свята хороша погода, тому розваги на відкритому повітрі найбільш популярні.

Можна, як варіант, відвідати парки і зоопарки. Особливо це буде до вподоби малим дітям. Тут вам і спілкування з природою, і знайомство з фауною.

Поїхати на вихідні можна і в Європу. У нагоді вам стануть так звані тури вихідного дня. Якщо коротко, то ви побачите максимум за мінімум грошей. Звичайно, є чимало недоліків у такому відпочинку, але якщо ви хочете не тільки розвіятись, але і подивитись на визначні пам’ятки – тоді обирайте такий тип подорожі. Ціни, до речі, вельми демократичні. 

Реклама
Читайте також:
Топ-7 яскравих місць у Закарпатті: куди поїхати й що побачити?

Подаємо кілька прикладів:

  • Автобусний тур під назвою "Свято в три дні". За 2249 грн. (ціна станом на 6 березня) ви прослідуєте наступним маршрутом: Львів – Чоп – Будапешт – Відень – Чоп – Львів;
  • Автобусний тур за 2249 грн. (ціна станом на 6 березня), під час якого ви побуваєте у Львові, Кракові, Дрездені, Празі, Карлових Варах, Брно та ін. містах.
  • Автобусний тур вартістю 2027 грн. включає в себе проїзд маршрутами Львів – Краків – Прага – Будапешт – Львів.

Є чимало й інших цікавих турів у Європу, але їх тривалість більша за три дні.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно