Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Термальні басейни Угорщини: ціни на квитки, як доїхати та практичні поради

Термальні басейни Угорщини: ціни на квитки, як доїхати та практичні поради

Термальні басейни Угорщини: ціни на квитки, як доїхати та практичні поради
У багатьох туристів-земляків перша асоціація, яка виникає при слові “Угорщина”, – це величезна кількість термальних басейнів. І справді, Угорщині дуже пощастило, адже Середньодунайська рівнина багата на різноманітні термальні джерела.

А столицю Угорщини, завдяки великій кількості купалень, і справді можна назвати столицею термальних вод світу, куди із різних кутків планети прибувають люди, аби поніжитись у термальних водах Будапешта.

ВІДЕО ДНЯ

Тому інтернет-видання “PMG.ua” підготувало огляд найцікавіших для українців термальних курортів Угорщини, які варто відвідати.

Термальні басейни Будапешта: найстаріші і наймасштабніші

Історія термальних вод Будапешта налічує кілька тисячоліть. Ще давні римляни, завоювававши Паннонію (нинішню територію Угорщини), відкрили ці джерела. Однак найбільший вклад у розвиток термальних курортів Угорщини 500 років тому зробили турки-османи, які поширювали не лише іслам, але й власну культуру обмивання. Османська імперія у часи султана Сулеймана Пишного завоювала тодішню Буду і майже перетворила на другий Стамбул. Собори перетворились на мечеті, а на вулицях Буди з’явились купальні-хамами, дві з яких дійшли до наших часів – це купальні Рудаш та Кірай.

Реклама

Купальня Рудаш у Будапешті

Термальні басейни Угорщини: ціни на квитки, як доїхати та практичні поради – 01
Реклама

Купальня “Рудаш” з’явилась у далекому 16 столітті після завоювання Угорщини Османською імперією. І відтоді й до сьогодні це місце є одним із найпопулярніших термальних курортів Угорщини. Він особливий не лише надзвичайно незвичною для Будапешта турецькою архітектурою, але й тим , що у п’ятницю та суботу його можна відвідати й уночі.

Читайте також:
Топ-7 яскравих місць у Закарпатті: куди поїхати й що побачити?

Щодо цін на відвідування купальні “Рудаш”, то денний квиток в термальні басейни у будні коштує 3700 форинтів, а у вихідні – 4300 форинтів. Комбінований квиток, який, окрім термальних вод, включає і плавальний басейн, коштує у будні 4400 форинтів, а у вихідні – 5000 форинтів. Нічний квиток, який діє у п’ятницю та суботу від 22 по 4 годину, коштує 5500 форинтів. Ранковий квиток (з 8:30 до 12:00) коштує 3000 форинтів. Загальний квиток, який включає у собі і термальні, і плавальні басейни, і велнес , коштує у будні 5200 форинтів, а у вихідні – 6500 форинтів. Квитки на плавальний басейн коштують від 1900 форинтів (зранку і ввечері) до 4800 (включно з велнес у вихідні).

Реклама

Купальня Рудаш з незвичною для Будапешта турецькою архітектурою

Термальні басейни Угорщини: ціни на квитки, як доїхати та практичні поради – 02

Як дістатись: купальня “Рудаш” знаходиться у центральній історичній частині Будапешта, неподалік моста Erzsebet-hid, якщо ним рухатись у бік гори Геллерт. Дістатись можна автобусами 7, 8E, 108E, 110, 112, 907 та 973, а також трамвайними рейсами 17, 19, 41 та 56.

А угорці в австро-угорський період настільки розвинули інфраструктуру термальних вод Угорщини, що на початку минулого століття, у 1909-1913 роках був збудований, напевно, найбільший термальний комплекс Будапешта – басейни Сечені. Це була перша лікувальна купальня Будапешта ХХ століття.

Нині саме вона є чи не найулюбленішим місцем відпочинку в Угорщині на термальних водах не лише серед угорців, але й серед туристів-іноземців.

Ціни на квитки у купальню Сечені трохи вищі, але масштаби цього комплексу вражають. І варто зауважити, що у вхідний квиток включені послуги басейнів та саун. Так, ранковий і вечірній квитки (з 6 до 8 години та з 19 до 22 години )з загальною роздягальнею коштує 5200-5400 форинтів, а з особистою кабінкою – 5700-5900 форинтів. Денний квиток із загальною роздягальнею – 5500-5700 форинтів, а з особистою кабінкою – 6000-6200 форинтів. Наперед куплений квиток, який діє 365 днів з дня покупки, із загальною роздягальнею коштує 5700 форинтів, а з особистою кабінкою – 6200 форинтів. Персональна кабінка додатково коштує 1000 форинтів.

Басейни Сечені у Будапешті

Реклама
Термальні басейни Угорщини: ціни на квитки, як доїхати та практичні поради – 03

Як дістатись: купальня “Сечені” знаходиться на вулиці Аллаткерті,11. Найкраще можна дістатись завдяки метро по жовтій лінії, адже неподалік басейну за хвилину ходьби знаходиться найближча зупинка метро “Szechenyi furdo”.

Загалом, у Будапешті, окрім двох згаданих термальних курортів, також є термальні курорти “Дагар”, “Кірай”, “Сент Лукач”, “Паскаль”, “Дандар”, “Геллерт”, “Палатінуш”.

Читайте також:
Угорщина vs Україна: де дешевше придбати продукти

До Будапешта з України потягом можна дістатись рейсом “Будапешт-Мукачево”. Орієнтовна вартість квитка складає 680 грн. Також можна дістатись столиці Угорщини і літаком з Києва компанії “Wizzair”. Відлітає літак з аеропорта “Жуляни”.

Хайдусобосло: найбільший спа-комплекс в Європі

Маленьке угорське містечко Хайдусобосло у минулому столітті прославилось на всю Європу, адже тут у 1925 році виявили цілюще термальне джерело. А через два роки тут відкрився перший термальний курорт. Протягом останніх років цей комплекс осучаснили: були побудовані нові будівлі, аквапарк, закритий спа-центр. І завдяки цьому комплекс “Hungarospa” став найбільшим у Європі.

Термальні басейни Угорщини: ціни на квитки, як доїхати та практичні поради – 04
Реклама

Термальні води Хайдусобосло – це комплекс з 3 закритих і 4 відкритих басейнів з термальною водою

Ціни на термальні води Хайдусобосло такі: вхідний квиток на день коштує 2100 форинтів (у літній сезон – 2600 форинтів). Пільговий вхідний квиток на день – 1700 форинтів (влітку – 2100 форинтів). Вечірній квиток (з 16 години) – 1600 форинтів (влітку – 2000 форинтів), пільговий вечірній – 1400 форинтів (влітку – 1800 форинтів). Тижневий абонемент коштує 12600 форинтів (влітку – 15600 форинтів), а пільговий – 10200 форинтів (влітку – 12600 форинтів). Плата за реєстрацію маленьких дітей віком до 3 років за один день – 100 форинтів, а за тиждень – 600 форинтів.

Читайте також:
Відомий журналіст розповів про плюси та мінуси потягу "Мукачево-Будапешт"

Як дістатись: знаходиться курорт на вулиці Сент Іштван парк, 1-3. Варто зауважити, що потяг “Будапешт-Мукачево” зупиняється у Хайдусобосло. Тому українцям відтепер буде зручніше дістатись туди.

Термальний комплекс Дебрецена: найближчий масштабний комплекс неподалік України

Тим, кому через деякі причини не можливо дістатись Будапешта, але є бажання відпочити у термальних водах Угорщини, є чудова можливість побувати у Дебрецені. Це друге за населенням місто Угорщини, яке розташоване за 130 кілометрів від українського кордону. А термальний комплекс “Aquaticum” є одним із найпопулярніших місць Дебрецена.

Аквапарк у Дебрецені

Термальні басейни Угорщини: ціни на квитки, як доїхати та практичні поради – 05
Реклама

Ціни на аквапарк “Акватікум” Дебрецен: дитячий та пенсійний квитки на термальний басейн – 1700 форинтів, звичайний квиток – 2100 форинтів. Двохгодинний квиток в аквапарк – 2550 форинтів (пільговий – 1950 форинтів). Квиток на цілий день в аквапарк – 3200 форинтів (пільговий – 2650 форинтів), в аквапарк та термальні басейни – 4450 форинтів (пільговий – 2650 форинтів). Ціна за вхід дітей до 3 років включена у дорослий квиток.

Читайте також:
Поїзд "Мукачево-Будапешт": що можна побачити у містах

Як дістатись: з України можна дістатись потягом “Будапешт-Мукачево” на зупинці Debrecen, а також по 4 автомагістралі з боку міста Ніредьгаза тільки по шосе Паллагі. Адреса: вулиця Nagyerdei park.

Найближчі термали Угорщини – у Ніредьгазі

Ще ближче відпочинок на термальних водах Угорщини можна провести у Ніредьгазі. Тут знаходиться дуже відоме озеро Шошто, а навколо нього розташовані термальні курорти. Найвідомішим з них є “Акваріус”. А до самої Ніредьгази з українського кордону їхати десь 100 км. Тому це місце є дуже популярним саме серед українців.

Басейни та аквапарк Акваріус у Ніредьгазі

Термальні басейни Угорщини: ціни на квитки, як доїхати та практичні поради – 06

Ціни на термальні басейни та аквапарк “Акваріус”: вхідний квиток для дорослих коштує 4200 форинтів, дитячий (віком 3-6 років) – 2600 форинтів, пільговий (для студентів до 24 років і пенсіонерів від 62 років) – 3300 форинтів, для дітей віком до 3 років – 100 форинтів. Ціна на сімейні квитки коливається від 10500 до 16000 форинтів. Вечірній квиток коштує 4700 форинтів.

Реклама

Як дістатись: у Ніредьгазі зупиняється потяг “Будапешт-Мукачево”, а з центру і автовокзалу добиратись по вулиці Sostoi у бік озера Шошто.

Загалом, Угорщина, багата на різноманітні пропозиції по термальних водах. І це мотивує українців, відповідно, відпочивати у цій країні. А нашим вітчизняним курортам не дає можливості розслаблятись, а розвивати інфраструктуру термальних вод на Закарпатті, в Україні.

Пропонуємо Вашій увазі вартість ціни усіх термальних курортів Угорщини та Словаччини. Щоб дотримуватись одного принципу, ми обирали ціну за день користування для дорослого, в будній день протягом несезону, тобто зима-весна 2019. Якщо у купальні відсутні денні ціни, то вказуємо базову тривалість квитка.

  • Термальні води Егер – 190 грн за день (1900 форинтів)
  • Печерна купальня (Мішкольц-Тапольца) – 260 грн за день (2600 форинтів)
  • Купальня Кірай (Будапешт) – 260 грн за день (2600 форинтів)
  • Аквапарк Aquaticum (Дебрецен) – 320 грн за день (3200 форинтів)
  • Аквапарк Hungarospa (Хайдусобосло) – 340 грн за день (3400 форинтів)
  • Купальня Рудаш (Будапешт) – 370 грн за день (3700 форинтів)
  • Термальні басейни Жайворонок (Берегово) – 400 грн за день, але можна взяти 2 години за 200 грн.
  • Комплекс Теплі води (Велятино) – 400 грн за день, але можна взяти 2 години за 200 грн.
  • Аквапарк Акваріус (Ніредьгаза) – 420 грн за день (4200 форинтів)
  • Озеро Хевіз – 520 грн за день (5200 форинтів)
  • Купальні Сечені (Будапешт) – 550 грн за день (5500 форинтів)
  • Купальня Геллерт (Будапешт) – 590 грн за день (5900 форинтів)
  • Купальня Велі-Бей (Будапешт) – 250 грн за 3 години (2500 форинтів)
  • Термальний парк Бешенева – 675 грн за день (22 євро)
  • Аквапарк Аквасіті (Попрад) – 675 грн за день (22 євро)
  • Аквапарк Татраландія (Ліптовскі Мікулаш) – 675 грн за день (22 євро)
  • Термальні води Косино – 850 грн за день, але можна взяти 3 години за 400 грн.
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно