Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Чехії обмежили вільне пересування людей, – ЗМІ

У Чехії обмежили вільне пересування людей, – ЗМІ

Уряд Чехії обмежив вільне пересування людей по країні з 00:00 понеділка до 6:00 24 березня через подальше поширення коронавірусу нового типу. Про це заявив прем’єр-міністр Андрій Бабіш, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Novinky.

ВІДЕО ДНЯ

Міністр охорони здоров’я Чехії Адам Войтех повідомив, що число інфікованих збільшилося до 293 осіб. Заборона на вільне пересування не поширюється на поїздки на роботу, необхідні сімейні поїздки або відвідування медичних установ.

"Ми намагаємося звести до мінімуму міжособистісні контакти. Це не комендантська година або домашній арешт", – прокоментував міністр внутрішніх справ Ян Гамачек.

Реклама
Читайте також:
У Закарпатській митниці звернулись до українців, які перебувають у Чехії

Згідно з урядовими розпорядженнями, люди повинні триматися на відстані не менше двох метрів в магазинах або на пошті і по можливості використовувати безготівкові розрахунки. Магазини повинні переконатися, що у них є умови для цього.

Реклама

Міністр фінансів Олена Шіллерова заявила, що підприємці можуть подати податкові декларації пізніше визначеного терміну без штрафних санкцій. "Індивідуальні та корпоративні податкові декларації можуть бути подані без загрози санкцій до 1 липня 2020 року. Вам не потрібно турбуватися про санкції, якщо ви подасте декларацію пізніше", – сказала вона, додавши, що переплати будуть повернені протягом 30 днів.

Читайте також:
Угорщина через коронавірус закриває свої кордони

Минулого тижня уряд Чехії оголосив надзвичайний стан, культурні та спортивні заходи були скасовані, магазини і ресторани закриті з суботи. Продуктові магазини, аптеки,  заправні станції та інші сервіси продовжують роботу.

Реклама

З понеділка, 16 березня, всім іноземцям заборонений в’їзд до Чеської Республіки, за деякими винятками.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно