Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • До кінця тижня Закарпаття отримає устаткування для інтенсивної терапії та швидкі тест-системи

До кінця тижня Закарпаття отримає устаткування для інтенсивної терапії та швидкі тест-системи

До кінця тижня Закарпаття отримає устаткування для інтенсивної терапії та швидкі тест-системи

Народні депутати України від  Закарпаття Василь Петьовка, Валерій Лунченко, Роберт Горват, Владіслав Поляк зустрілися з урядовцями, щоб обговорити питання запобігання виникненню на території області надзвичайної ситуації державного рівня, пов’язаної із занесенням і поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) та недостатнього забезпечення засобами діагностики коронавірусу, засобами індивідуального захисту, забезпечення відділень інтенсивної терапії апаратами штучної вентиляції легень.

ВІДЕО ДНЯ

На сьогодні в Закарпатській області нараховується 22 лікарняні установи, де є відділення інтенсивної терапії (у тому числі інфекційна лікарня, пологовий будинок, обласна дитяча лікарня). У відділеннях інтенсивної терапії розгорнуто 151 ліжко.

Читайте також:
Депутати ввели покарання за порушення правил карантину: штраф – до 34 тис грн.
Реклама

 

Загалом в області в наявності є 174 апарати у робочому стані для проведення штучної вентиляції легень. Із них 80 знаходяться в операційних для надання анестезіологічного забезпечення хірургічних втручань і є частково наркозно-дихальними. У відділеннях інтенсивної терапії безпосередньо знаходиться 94 робочих апарата ШВЛ, із них 11 високого класу.

Реклама

Згідно відповідних нормативних документів МОЗ України на 151 реанімаційне ліжко має бути обов’язково мінімум 76 апаратів ШВЛ середнього класу і 25 апаратів ШВЛ високого класу. 

Для забезпечення мінімальних потреб у проведенні ШВЛ області бракує 28 апаратів високого класу, необхідно доукомплектувати відділення інтенсивної терапії Закарпатської області 150 апаратами ШВЛ середнього класу і 78 апаратами високого класу.

Читайте також:
Заробітчани терміново повертаються додому: що коїться на КПП "Ужгород"
Реклама

Крім того, для забезпечення кисневої підтримки хворих, які не потребують проведення ШВЛ, необхідні концентратори кисню у кількості мінімум 40 апаратів. Також наявна нагальна потреба в забезпеченні області швидкими тестами для визначення COVID-19. Місячна потреба 1000-2000 тестів.

Для захисту медичного персоналу необхідні також респіратори класу FFP2- 8 тис. штук та  FFP3-4тис. штук.

З огляду на те, що понад 300 тисяч осіб знаходиться на заробітках в країнах Європейського Союзу, де бурхливими темпами розповсюджується коронавірус, та, зважаючи на наближення Великодня і можливого повернення на свята наших громадян, ситуація може мати вкрай негативні наслідки. 

З відповідним депутатським зверненням народні депутати України  Василь Петьовка, Валерій Лунченко, Роберт Горват, Владіслав Поляк звернулись і до Міністра охорони здоров’я Іллі Ємця. В Уряді закарпатських нардепів запевнили, що до кінця тижня необхідне технічне устаткування та  тест-системи Закарпатська область отримає.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно