Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Запакувати ромів і відвезти на Закарпаття": в області відреагували на слова мера Івано-Франківська

"Запакувати ромів і відвезти на Закарпаття": в області відреагували на слова мера Івано-Франківська

"Запакувати ромів і відвезти на Закарпаття": в області відреагували на слова мера Івано-Франківська

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків нещодавно дав доручення вивезти людей ромської національності із Франківська на Закарпаття. Однак поліція не повністю впоралась із цим завданням. Деякі роми відмовились їхати.

ВІДЕО ДНЯ

Реація мера на слова поліцейських здивувала багатьох."Що значить відмовилися? А чого не запакували? Є поліція. До наступного вівторка маєте вирішити цю проблему. Ми вам автобус дали. Поліція просила дати автобус – дали. Чому не запакували і не відвезли?" – зазначив очільник міста.

Читайте також:
Піймали на гарячому: у Ракошині розгорівся конфлікт через дії ромів
Реклама

Закарпатців такі висловлювання посадовця обурили. Заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк сьогодні  відреагував на слова мера Івано-Франківська. 

"Хочу повідомити окремим представникам самоврядування Івано-Франківської області, які дають вказівки "упакувати" представників ромської національності і транспортувати їх на Закарпаття, що наша область забезпечила евакуацію, зустріч, транзитний коридор, консультації та забезпечила транспортом і супроводом 3 830 тисячі громадян, які проживають на території Івано-Франківської області.

Реклама

Їх ніхто не "упаковував" і якщо була б на те необхідність, чи їх особисте бажання, ми би розмістили цих людей в нашій області.

Окрім того, 10.04.2020 року ми провели операцію по евакуації наших громадян, які потрапили у дорожньо-транспортну пригоду в околицях Будапешта. Серед постраждалих були двоє молодих людей з Івано-Франківської області. Ми зустріли їх та їхніх батьків, постійно інформували та створили сприятливі умови для очікування своїх дітей.

Так ми звикли працювати на Закарпатті. Таке наше ставлення до всіх людей без вийнятку. Тому ми очікуємо наших краян, де б вони не були", – зазначив Шинкарюк.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно